Category : Android

Masalah Android Phone dan Cara Mengatasinya

Ok, semalam aku dah buat hate post untuk iPhone. Tidaklah aku kata Android pula perfect (eh tapi semalam compare dengan Samsung! – alaaa, lebih kurang je tuh) . Android ada juga perkara dan masalah-masalah kecil  yang kerapa kali juga berlaku, dan dijadikan alasan oleh iFaggot konon2nya cam dia punya i-branded best sangat. BTW… Android tak sesuai untuk noob-er. iPhone are made for noob hahaha (from now onward – because they are now just selling the Brand – macam Toyota).

Apple product dah tak osem dan best cam dulu, dulu orang2 pakai Apple branded contohnya adalah mereka2 yang terpilih saja, tapi tidak sekarang, budak gedik2 yang suka buat muka duck face (padahal muka dah mmg macam muka itik pun) pun bleh pakai hahaha. Takyah cakap la plak pasal iMac kene tinggal jauh ngan spec PC clone / custom build. You give me the money, I’ll make one better specs PC priced lower far than that iBrandedComputer.

Ah malas la, kang orang kata aku kutuk Apple lebih2 plak. Xpe la, lain kali aku sambung bab tuh.. So… back to Android. Berikut adalah antara masalah-masalah lazim Android phone based dan cara-cara penyelesaian nya.  Nota: Tiada guarantee 100% keberjayaannya, tapi lebih 50% tentu ada.

1 – Kredit habis / bill tinggi! 

“Saya baru beli handphone nih seminggu, tapi baru pakai berapa hari kredit saya habis semua! Macamana saya nak upload video MC 5 hari dengan duckface saya ke Youtube lagi?, nanti BF saya marah!” ~ Noor Feetry Zetty Al-Iteqqy.

“Bill saya pun hujung bulan melambung tinggi, teruk betul la phone Android nih, rasa nak jual lah. Sib baik mama saya kaya ada juta2 duit” ~ Mia, anak pompuan kak Ijat kedai tomyam daging lembu tempatan

Jawapan :  (more…)