Category : Artworks

Semoga tahun 2012 ini cemerlang dan Happy Dragon Year

Ok aku gagal… mengemaskini blog setiap hari. Cabaran 100 hari aku adalah amat gagal disempurnakan. Apa2pun, tak bererti gagal terus. Apa yang positifnya, blog aku ada post baru dan juga ada layout baru. Juga trafik blog ada banyak penambahan. Jadi, antara faktor menambah trafik blog anda, ialah dengan rajin menambah pos baru!

Alasan aku mudah, aku sangat sibuk. Semua orang sibuk, kamu2 juga. Tapi memang itulah alasan paling lazim. Tapi aku memang lah sibuk T_T. Aku balik kampung hampir 2 minggu sekali, menguruskan pelbagai hal. Antaranya menghantar adik aku balik ke Politeknik Sultan Idris Shah, menghantar adik aku yang lain ke Sekolah Menengah Teknik Kuantan dan macam2 lagi. Tanggungjawab anak sulung dari 11 adik beradik :). Sibuk kan? Tak mengapalah… Aku boleh mulakan balik atau qada’ jer post2 yang terlepas. Tapi biarlah. Let start it again. over and over again.

Tahun 2012, dunia akan berakhir? haha… ramai ingat ayat tuh dari iklan tv. Sebenarnya, ramalan dunia akan berakhir 2012 nih adalah dari kalendar kaum Mayan yang dah pupus. Tak perlu la kita percaya itu, lari akidah islamiyah lak nanti. ๐Ÿ˜€ ย Erm…kalau kaum Mayan pun korang tak tahu, makna dia hidup korang dah terlebih hiburan dan kurang membaca. Hiburan terlebih menjadikan otak manusia malas mencari ilmu. Hiburan terlebih adalah senjata paling ampuh (juga senjata zionist?) untuk melemahkan sesuatu bangsa.

Sebab itu orang yang asyik sangat melayan hiburan atau berhibur, lazimnya adalah orang2 yang kurang daya inteleknya! (more…)


Cabar Diri Sendiri! 100 Hari Update Blog! Tanpa Henti!

Hari ini, aku nak cabar diri sendiri, update blog setiap hari selama 100 hari!
Adakah anda rasa saya akan berjaya? Ya / Tidak?

Anda mahu cabar diri anda jugak? ย Anda rasa saya tak akan berjaya? Anda rasa mahu join cabar diri?
You Choose!


Google Sketchup untuk Interior Design huh!?

Aku buat nih utk 1 proposal business of my friends. Actually I’m a part of it. ๐Ÿ˜€ A gaming room in a Club House. Well… not much for now that I can tell you.

Dah lama tak main sketchup, dah banyak bezanya sketchup lama dan baru. Budak2, civil engineering, arkitek (of course), Interior design, dan segala berkaitan design wajib belajar nih… Enjoy!.


Awek Tudung Baik Punya!

Awek tudung merupakan keyword popular carian internet. Entahlah apa dalam ingatan si pencari, rasa-rasanya tidak dengan tujuan yang baik di fikiran. Itu fakta. ๐Ÿ˜€


Klik untuk skala besar dan file 3gp awek tudung ini.

Artwork diatas, adalah hasil kerja en. Edy [facebook beliau] , dan diwarnakan oleh saya [facebook saya] ๐Ÿ˜€ Artwork ini bertujuan untuk web komikniaga.com a part of flarebiz network ,ย  tapi tidak jadi barangkali kerana masalah selera atau saya yang sudah tidak kena temanya.ย  Jadi artwork ini tidak digunakan, cuma mungkin akan digunakan untuk ilustrasi hiasan barangkali. Jadi saya letakkan disini untuk anda nikmati.

Sudah lama saya meninggalkan bidang (more…)