Category : ebook

MARS – Designed by me

Design terbaru. Kerjasama antara ILuvIslam dan Flarebiz Network . Aku kembali bersama team flarebiz selepas kerjasama terakhir beberapa tahun dulu dengan Majalah IM. Kejap betul masa berlalu. 😉

Mujurlah, dalam kesibukan kerja rutin harian, aku masih berjaya menyiapkannya sebelum lanching day. Cuma sejujurnya aku masih belum berpuas hati lagi dengan hasil kerja sendiri. Berharap isu akan datang saya mampu menghasilkan sesuatu yang lebih mengujakan.

Lawati : http://mars.iluvislam.com


Aku sudah menjadi menjadi seekor tikus? Dan snippets ke – 2

Wah… dah lapuk dek zaman dah blog gue ini. 😀 Dah 2 bulan sedar tak sedar sejak pos terakhir!

“Pemalas tul la ko nih mistik!” – kata encik F.
“Dah bukan stakat bersawang dah nih bro, dah berhantu!” – Miss U kata.
“Bro! bile mau apdet blog? ” kata pakcik C pulak.
“Ko membebel apa2 je, merepek ape2 je laa.. suka gak aku baca…” kata datin K plak. 😀

“Gampang~~~” –  Kata aku dengan lancang (tapi diorang mana dengar, sebab semua tuh kat YM atau kat komentar saje…  Hehehe. xoxoxo (tah mende kejadah xoxoxo bdak2 manga. macam sial xoxoxo)

Aku dan Abu (Drama Kami)
Aku dan Abu (Drama Kami)

Sebenarnya…. nih la tebiat aku, atau mungkin kebanyakkan manusia juga… Masa takde, nak gak ada… tapi dah ada… tak reti plak nak jaga awek sampai dah kawin dengan orang lain. Tuh ler pasal… Kadang2… cakap kemain la.. nak buat itu.. nak buat ini.. akhirnya…. wassalam.. Mmg, susah nak komitmen bende2 camnih. Mungkin.. mungkin sebab blog nih tak menghasilkan ribuan RM sebulan. Cuma RM80,000 puluh2 ringgit sebulan kalau ada. Itupun kalau ada la…. rasanya takde. 😀

Blog personal ini, seperti taglinenya… “Aku punya suka lah!”. So… gitu la… Blog personal ini kononnya nak letak portfolio.. tapi lazimnya tempat meracau aku. (well.. itu sepertimana artikel aku ‘10 Sebab Untuk Blog‘ dalam Majalah Pc dulu = Blog sebagai terapi emosi. Betul la tuh kan! Tapi takde la maksudnya aku sedang sakit mental nih… 😮  )

So.. nih lah snippets bulan2 lalu : )

Julai  2008.

1 – Aku pun dah tak ingat sangat apa aku buat bulan Julai. Aku rasa.. aku agak down bulan Julai.. dan bulan Ogos juga.

2 – Tak ingat dah.. kecuali pergi dan balik kerja je.. Oh God! What a tipical life I had now!. What? A racer in a ‘Rat Race!’. Just like others?.. My desire to do something for my future life’s now getting weaker! DAMN! I hate this.. It’s just not me! Noooo… I have to find myself back!

Berlumba macam tikus pusing-pusing setempat juga.
3 – Buat design Emagazine Majalah IM macam biasa dan lambat siap jugak (duh!).

4 – Tak ingat dah.

Ogos 2008.

1 – Sibuk dengan kerja2 opis jugak. Terutamanya montaj kat pos bawah nih. Dah sibuk dengan events tersebut tentunya.

Clubbing?
Clubbing?
..tapi gue suke Nia Ramadhani! ^_^
...tapi gue suka Nia Ramadhani! ^_^

2 – Semua orang di seluruh pelusuk Malaysia sibuk dengan Permatang Pauh. Yang menang berkokok merata2 macam beruk dapat bontot bunga. Yang kalah tersipu2 malu dengan berwajah ‘bera dan kanyor’ (pahang slang yang bermaksud, muka naik tebal setengah inci dan terasa kebas. Yang pasti sangat juga, ramai orang jadi buah bidak catur yang digerakkan dipapan bernama ‘mind game’.

Yang kemudiannya.. dia punya komen analisis! Peh.. kalau tak mencarut atau mengkritik ala-ala drama telenovela bawang merah bawang putih (yang wataknya bodoh2 belaka tuh lah!)… mesti dia menyumpah sana dan sini sambil menjerit2 marah dengan pitching terlampau!. (tahap akal budak terencat yang terencat)

3 – Kalau dah fanatik tuh.. fanatik gak.. tak kire la duk sebelah mana yakni, anal-isis berkiblatkan parti mana dia duduk bukan anal-isis fakta apatah rasio-nal tapi mengaku mereka sangat anal-itikal. (seperti mana ulasan Dr. Aisar Yee Abdullah dalam Akhbar Sinar Harian yang sentiasa amat menarik untuk dibaca)

Sebenarnya, pada pihak mana kita berada, kita bersikap tidak rasional. Kita cenderung mengenepikan kebenaran. Kita lebih berat untuk berpihak kepada pendirian parti pilihan kita.
KITA TIDAK BERSIKAP RASIONAL <klik sini>

4 – Buat design Emagazine Majalah IM macam biasa dan lambat siap jugak (duh!).

5 – Tak ingat dah! cuma… ada 1 lagi… Merdeka yang sangat suram!.

Bulan september plak… ah… aku buat pos lain lah!


Majalah IM #3 – Emajalah Percuma

Dapatkan Emajalah Percuma yang hebat ini! Di pasaran sekarang!.. Pasaran apelah plak online nih.. download je.. free torrent lagu melayu kat majalahIM.com .
Ada lagi ke bende free dalam dunia nih? Free dan bagus ada ke? Adaaaa.. ko download je lah!… Itupun kalau ko sukekan ilmu, tapi kalau ko sukakan terkinja2 dan terlompat macam hiburan2 tak guna tuh.. susah la nak cerita. 😀

majalahim31.jpg

Ah.. cam biasa, design dari aku la maknanya tu.. 😀 dari labanon yang asyik gatal nak kawen jer skang team flarebiz.


Majalah IM #2 – Isu Mac 2008 Designed By Me!

Lewat bulan lalu (Februari) , aku mmg dilanda kesibukkan. Sementelah sibuk dengan beberapa kerja2 design berkaitan pilihanraya. Dituruti juga sibuk dengan pelbagai perkara lain. Penyusunan waktu menjadikan saat dan minit amat kritikal.

Majalah IM Malaysia

Dalam ketidakcukupan segalanya, siap juga majalah IM ini aku design sepenuhnya walaupun waktu yang diperuntuk amat sesak. Menerima bahan mentah dalam tempoh masa seminggu mungkin tiada masalah dalam skala waktu lengang. tapi dalam sesak aku sendiri terpaksa aku yang kemampuan jasad aku terhad. Kepenatan, ketidakcukupan tidur, kekurangan rehat, dan sebagainya membuatkan kadang-kadang tahap kreatif dan motivasi juga turun.

Nikmatilah majalah IM isu mac 2008 ini baik dari persembahan design naif aku dan ilmu-ilmu hebat dari pakar-pakar Internet Marketing yang sudah punya atau cecah setidak-tidaknya Puluhan Ribu Ringgit Sehari, Seminit, Sesaat, dengan goyang kaki duit masuk kepala bapak kau! menjalankan perniagaan tubuh badan Internet sebenar!

Oh ya.. agak lewat review ini sebab… sebab.. sebab ape2 je lah.. 😀
Aku tak mahu review panjang-panjang. Bleh baca review merata-rata yang menyatakan cara mendapat kepuasan seks peringkat tertinggi yang amat membaca majalah ini!  Cari sendiri kat google or pegi ke site diorang : Flarebiz

Download EMajalah Percuma Ini Di www.majalahIM.com
Terbitan Kumpulan Team Flarebiz Sdn. Bhd


Sinar Harian Selangor & KL sudah muncul!..

Ok! nih first time kot aku promote kompeni aku punya produk.. hueheheh.. Biasa laa.. kadang2 nak menaip mem-promot… tapi tangguh2 dah tak buat.. Lupa terus jer.

Sinar Harian Selangor Dan KL
Gambar diatas diambil dari blog Kak Sri Diah


Bagaimana Membina Web Yang Berjaya

webjaya.jpgEbook!.. Mystic Buat ebook siut!.. Orang lain buat ebook, korang pun buat ebook. Aku pun buatlah ebook!.. Ebook nih asas, asas yang dilupakan.. Kata orang, permata yang hilang. Ade ke gitu!..

Download lah. di section ebook yang aku baru saje wujudkan. Kearah web aku yang lebih banyak contents terlampau!

Download di sini : Mystic Free Ebook