Category : Hiburan Terlampau!

Keputusan Anugerah Juara Lagu ke 27 ( AJL27 )

Berikut adalah keputusan AJL 27. Anugerah Juara Lagu ke 27 yang baru selesai sebentar tadi.

Juara :  Terukir di Bintang – Yuna

Naib Juara : Idola – Azlan & The Typewriter

Tempat Ketiga : Ku Akui – Hafiz

Persembahan Terbaik : Teman Pengganti – Black & RJ ( – ganti Malique – Tajuk alternatif dia ialah Rahsia Ini? )

Vocal Terbaik : Ku Akui – Hafiz

That’s all…

 

Sebenarnya aku dah lama x layan sangat hiburan nih. Tapi malam nih sambil wat keje layan la streaming online dia, tapi agak sucxks gak la sangkut2 pada line 20mb unifibiz nih. Jauh lagi la tahap streaming live negara kita nih berbanding negara SNSD dan Gangnam keh keh..

TV aku kat rumah tuh dah berabuk dah.. tambah2 sejak TV tuh dah macam takde cerita lain melainkan orang saja yang jahat , diorang saja yang baik nak mampus. Dah la citer sinetron indon yang melampau bodow piang banyak nam mampus,  berita siang malam pun dah tahap bosan, tak termasuk bonus dapat tgk makcik obes. Tak kuasa mak.

Apa2 pun, bebenda result camnih selalunya bagus untuk SEO dan trafik heh. (nih main point hehe)


Semoga tahun 2012 ini cemerlang dan Happy Dragon Year

Ok aku gagal… mengemaskini blog setiap hari. Cabaran 100 hari aku adalah amat gagal disempurnakan. Apa2pun, tak bererti gagal terus. Apa yang positifnya, blog aku ada post baru dan juga ada layout baru. Juga trafik blog ada banyak penambahan. Jadi, antara faktor menambah trafik blog anda, ialah dengan rajin menambah pos baru!

Alasan aku mudah, aku sangat sibuk. Semua orang sibuk, kamu2 juga. Tapi memang itulah alasan paling lazim. Tapi aku memang lah sibuk T_T. Aku balik kampung hampir 2 minggu sekali, menguruskan pelbagai hal. Antaranya menghantar adik aku balik ke Politeknik Sultan Idris Shah, menghantar adik aku yang lain ke Sekolah Menengah Teknik Kuantan dan macam2 lagi. Tanggungjawab anak sulung dari 11 adik beradik :). Sibuk kan? Tak mengapalah… Aku boleh mulakan balik atau qada’ jer post2 yang terlepas. Tapi biarlah. Let start it again. over and over again.

Tahun 2012, dunia akan berakhir? haha… ramai ingat ayat tuh dari iklan tv. Sebenarnya, ramalan dunia akan berakhir 2012 nih adalah dari kalendar kaum Mayan yang dah pupus. Tak perlu la kita percaya itu, lari akidah islamiyah lak nanti. 😀  Erm…kalau kaum Mayan pun korang tak tahu, makna dia hidup korang dah terlebih hiburan dan kurang membaca. Hiburan terlebih menjadikan otak manusia malas mencari ilmu. Hiburan terlebih adalah senjata paling ampuh (juga senjata zionist?) untuk melemahkan sesuatu bangsa.

Sebab itu orang yang asyik sangat melayan hiburan atau berhibur, lazimnya adalah orang2 yang kurang daya inteleknya! (more…)


Hotfile aku tak pernah expired… ye lah tuh…

Wah weh.. heaven rasanya… premium akaun tak pernah expired…

Dalam tak sedar, kadang2 kita terkena gak bebende camnih… even orang yang berjaga2 seperti aku dan kamu… Dulu, aku ingat, ada la tak expired sebab aku tak pakai sangat, kire point macam banyak. Lepas aku selidik2… OMG! WTF… dia charge kredit card aku dah 2 bulan!

Tak la banyak.. dalam USD9 / Rm30 sebulan… tapi camner aku bleh tak perasan… so lepas aku sedar, aku pun cari la kat mana nak disable auto renewal monthly tuh.. xde kat website hotfile! Panas beb… So.. untuk itu belek page FAQ dia, atau soalan lazim ditanya… This is the answer :

Q. How do I cancel my Hotfile subscription?

A. You can easily cancel your Hotfile monthly subscription at any time. When you cancel, your account will continue to be Hotfile premium until the end of the term that you have already paid for. Customers using PayPal should note that subscriptions are maintained and controlled by PayPal and not by Hotfile, but you can cancel your subscription with them at any time. Customers using SegPay as payment method for monthly subscription should contact them by email. To cancel subscription contact them at help@segpay.com To cancel your subscription click here

page : http://hotfile.com/faq.html

Disini dia mem-point back kepada paypal, so dia kata tuh semua kene edit setting subscription kat paypal.. demn it..
Pusing2, korang berdua gak dapat duit, paypal dan hotfile. ceh! Whatever it is, we are still the victim without our concern.. sigh…

So aku dah berjaya cancel subscription tuh… dan akan lebih beringat lepas nih… kita manusia, kadang2 kita lupa dan leka juga.. hermm…

So why do i subscribe hotfile at the first place? Heh… just like your own reason tooooo… 😛

*btw.. juga senang untuk hantar file 100MB above kepada client guna hotfile 😉 .

more detail ada bgtau sini : https://www.paypalobjects.com/en_US/ebook/subscriptions/cancellations.html


Mentor 5 tidak best! Review konsert pembukaan

Tak best! Tak best! Tak best! kecuali beberapa yang best. (Tajuk diatas adalah ‘contradiction’ btw) Wah!, lama tak menulis pasal program TV dan sepertinya. Satu masa dulu aku pernah gak terpengaruh menulis bebende camnih. Tapi sebenarnya, bebenda camni sangat bagus… untuk memandu trafik ke web.


*gambar diatas adalah dari Facebook Mentor 5

Saya mengambil contoh yang agak epic (pada saya), seorang kenalan maya bernama Sultan Muzafar, yang blognya dulu sangat ngetop pada era kegemilangan Akademi Fantasi (sekarang AF tak sehebat dulu rasanya… at least aku rasa camtuh). Akhirnya blogger tersebut sudah tersohor dan di kenali ramai. Khabar terakhir di dengar, beliau dah kerja di Astro. 😀

Jadi.. malam ini aku tak mo taip panjang2-nye-pun. Still aku nak buat ulasan, at least sebab nih jer antara program realiti TV yang aku ikut sebab aku takde Astro (bukan aku tak mampu, tapi aku tak de nak tgk tv sangat pun… tv aku pun kadang2 jer aku bukak).

Setelah diperhatikan, Program Mentor TV3 nih makin bagus kelihatan. Barangkali gak sejak Ally Iskandar jadi pengacaranya, tapi aku tak suka sangat Nas Ahmad terjah2 kat belakang tuh. Mungkin naiknya bermula sejak zaman Black menang. Agaknya lah…

Overal, opening Mentor 5 kelihatan baik jika tidak hebat. Standardlah, mula2, tak panas lagi. Here’s my snippets berdasarkan citarasa aku… baca atas risiko anda sendiri, ini adalah pendapat peribadi aku wokeh! (more…)


Lumba di Litar Dato’ Sagor, Kampung Gajah, Perak

Oklah! aku ceritalah ape yang aku bagitau kat pos sebelum nih. 1 benda yang aku rasa ramai orang sekadar cakap tapi tak pernah buat. Bawak kereta hebat, cakap macam pernah masuk litar tapi tak pernah. Jadi aku tak mahu cakap saja. Jadi aku masuk litar!

Dalam hidup, aku mahu mencuba pelbagai bende sekurang-kurangnya sesekali (atau beberapa kali). Dan aku telah pun berjaya lumba di track buat pertama kalinya dalam hidup aku dengan kereta lama aku. Well, don’t ask me why aku tak ada kereta baru. Sebab aku tak mahu walaupun mampu berhutang bank dan bayar tiap2 bulan cam orang lain!. And.. everybody had their own reason for what they do. Lagipun sebab kereta lama camnih lah aku selamba kaw kaw lenjan. :D. Kalu kete baru sah2 rasa kesian nak lenjan, keh keh.

Oh. Oklah back to race.

Info Ringkas :
Killerbees Trackday 2010
Litar Dato’ Sagor, Kampung Gajah, PErak
14hb Mac 2010 – 7am to 6pm

My Beloved Mazda 323 Familia GTX Sedan

Kete nih aku beli dalam keadaan dhaif, restoration masih lagi berlaku sampai skang. Latest dah siap ketuk body, pasang bumper dan spoiler. Nak hantar cat sket lagi. Coming soon nak dump under the hood with B8T / 1.8 turbo (kalau ada duit lebih lah sebab enjin nih mahal nak mampus lo nih) atau  option lebih murah 1.8 NA dari siri Mazda Lantis tapi rasanya lebih berat nak masuk KFZE 2.0 NA dari juga siri Mazda Lantis.

Litar Dato’ Sagor Perak adalah pilihan utama ‘low budget racer’ yang tak mampu bayar sewa mahal litar Sepang (khabarnya RM15K untuk 3 jam! ) Ye ah, litar power, mesti la kene jaga standard. So kalau dulu mungkin arwah litar Batu 3 Shah Alam pilihan ramai mat rempit kereta, skang dah takde tempat, tuh yang ramai rempit kereta atas jalan raya biasa je. haha!. No worry, aku nak lumbe, aku pegi litar.

Sikit shoot litar nih pernah aku post dah dulu, so letak balik je la.
Nk tgk gambar lebih besar sila ke gallery aku, klik gambar bawah nih.

Race nih dianjurkan oleh komuniti peminat kereta Mazda Ford & Mazda iaitu Killerbees , satu komuniti yang aku join kira2 setahun dulu. Boring duk forum sendiri, layan la forum lain jugak ye dak? Lagipun nih ‘the other side of me’ huhu.  Trackday nih berlansung sehari suntuk dengan kehadiran ahli serata pelusuk bumi Malaysia, dengan penyertaan lumba hampir 100 biji semuanya! Dan dibahagikan kepada beberapa kategori seperti berikut :  1.6 turbo, 1.8 turbo dan NA Open (1.6/1.8/2.0 Natural Aspiration – non turbo ).  Race juga 2 kategori, CCT (main lap) dan ST (Sprint Test).

Ermmm… aku nak wat ‘snippets’ je la :
– It was a very fun day to me.
– Very-very hot day, aku yang ‘tanned’ menjadi rentung. (more…)


Me at Sepang Formula One 2010 Raceday Grandstand

Nak beli sendiri ticket Diamond Grandstand(nama pun berlian) berharga RM2600? Pikir 10 kali pun konpom tak jadik bro. Pikir 20 kali laaagi la tak jadi. Tapi kalau ada tiket tuh di-offer pada maksima RM500, gua bayar, gua pegi beb!… Apatah lagi tiket free macam yang aku dapat nih. Konpom la pegi. 😀  Ongkos2 sampingan lain tuh pedulikkan… Aku ingatkan tiket nih tak la mahal sangat, semak2 balik… rupanya nih lah tiket paling mahal pun kat sepang. 😀 Tapi kalau aku dah ada income ratus2 ribu sebulan, antara bende yang mungkin aku akan pegi selalu, mende nih la…

Sewaktu ramai2 orang gilakan bolasepak EPL tuh, aku langsung tak minat. Aku minat F1 nih dah bertahun2 dah. Dah lama dah. Tiap2 race live atau tak live aku tgk kat tv. Tapi kadang2 miss gak. Jenis2 yang bawak kete cam hantu nih selalunya mmg suka la lumba2 nih. Bak kata member aku ‘Midon’, ayat kitorang sama2… “Masa muda2 dulu tak merasa bebende camnih, dah kalau boleh, ape la salahnya”.  Bukan tua ya! Cuma dilahirkan lebih awal. Orang jiwa tua adalah orang yang lemah. Mudakan jiwa anda. Contohnya, masuk lumba kat litar, macam yang aku buat bulan lepas. Hahaha.. pedulikkan.. (eh.. aku tak post lagi bab tuh.. nanti aku post later2.


” Do Not Touch, Do Not Cross.  ”
But I Do Sit On It!!!! lol.
wtf wtf wtf….aku baca tuh time aku dah nak balik, tak nampak pun ada sebelah sini tulis warning tuh. heh.. lantak!

Nih booth kat luar tuh, lotus punya stock2 kete lumba lama dia.  (more…)


Already Gone, Live! Kelly Clarkson yang GEMUK.

Gambar diatas adalah benar, Kelly Clarkson adalah perempuan gemuk sekarang. Sekiranya dia adalah artis di Malaysia, nescaya dia susah nak dapat show. Dan kalau dia masuk AF, dia akan tersingkir awal2 macam Aizat. Itulah Malaysia.

Jika diperhatikan, Juara Program Realiti lazimnya hanya beberapa siri awal saja yang hebat, yang kemudian2 lazimnya Indah Khabar dari rupa. Kadang2 lelakinya dah tak macam lelaki, macam pompuan dan macam bapuk pun ada contohnya (ya! kao pun taooo sape!) . Bluerkkkk….

Nikmati kehebatan suara Kelly Clarkson live ini, tetap power! dan yes.. aku minat suaranya sejak dia slim lagi, dan aku rasa bila dia berisi nih dia masih nampak comel. Oh! Bukan semua gemuk adalah comel, banyak yang hodoh macam kamu kamu kamu dan kamu yang gemuk juga! Hahaha..

Already Gone : Kelly Clarkson Live!

Mantap, hebat, tarik power, tak gerak bibir pun vocal jelas.
“Benar, dia sudah pergi, aku pun dah pergi, semua pun dah blah! yang tinggal hanya memori. Terima itu!”.
Download MP3 dan liriknya? (more…)


Pencarian Lelaki Maskulin 0809 dan aku nak rehat!

PLM0809

Sekarang jam menunjukkan pukul 10.45 minit malam, dan aku masih di opis. Nih tgh stress nih render montaj tapi asyik crash beberapa kali. Bengang betul. Tuh yang relaks kejap 15minit  nih taip blog nih… Aku harap kol 12 kang siap ah. Macam biasa, keje jadi orang multimedia nih, semua bende bagi last minit, nak siap cepat2 lepas tuh plak! nak best tahap channel MTV punya level. Kejadah!… Kalau gagal siap, ada la yang berani cakap2 belakang macam la kita nih pemalas la, main2 la, beruk la, kambing laa…

Padahal mana2 orang yang wat keje camnih, tau la susah payah.. jauh lebih payah dari diorang tuh yang perasan keje diorang dah cukup susah dan dah bagus.  Orang belakang tabir mmg selalu dilupakan, dipersalahkan dan juga termasuk kenaikkan gaji ataupun elaun tak pernah rasa ‘cukup bagus’ dan dihargai!. Betul! Tanya la kawan-kawan korang yang wat mende2 cenggini (kecuali yang kerja kompeni multimedia dan advertising yang super besar laaa = yakni di khalayak yang mmg paham job2 diorang). No!! aku tak salahkan apa2 dan sapa2 pun..

Aku diassignkan buat montaj opening dan beberapa video editing (termasuk effect) untuk Anugerah PLM nih. Sebab aku adalah orang yang handle Maskulin site dan perkara2 berkaitannya. Web minisite khas nya juga aku yang buat dan coding Fully CSS sendiri dengan gembiranya. Tapi Video montaj tuh please!!!… not only 1 week or less than 7 day dateline… If I’m the boss, i might reject this kind of request. I’m suffer to death (lebih-lebih plak) and surely letih, penat, tak cukup tido!  After Effect dan Premier bukan macam Microsoft Words la deeeeyyy! Yenna po! Tuh camner tuh… Keje opis bawak balik umah. Hai… nasib laa…

2 minggu lepas, aku sibuk di Bank Negara Malaysia outstation kat sana keje 9mlm-9pagi. Seminggu lepas punya cuti plak, aku menyiapkan job freelance uncle Musa dan beberapa lagi, dan minggu ini plak Sabtu Ahad aku tergadai lagi sebab sibuk ngan event PLM0809 kat Aswara KL. Esok pagi (kol 10 aku plan) aku kene join raptai dan test run multimedia montaj nih semua sekali..   Pagi ahad ada full rehearsal semua candidates sekali bersama Rosham Noor sebagai pengacara 😀 . Petang Ahad jam 2 bermula la aku duduk dalam konti menjaga multimedia kat dewan aswara tuh…

OK.. aku nak bancuh Nescafe dan sambung keje… selagi tak siap, aku tak balik gayanya.. walaupun aku dah sorang-sorang kat sini. Duh!.. Kalu tak siap gak, aku balik umah sambung kat umah sampai 3pagi. 😮

*Lepas nih aku nak cuti seminggu lepak kampung.. tapi…. minggu lagi 1 aku ada kursus la plak!!!!!


Pandangan Pertama : Slank ft Nirina Zubir – RockDut

RockDut = Rock + Dangdut Oke!. (Istilah ini aku beri sendiri. 😀 ).
Gabungan orang lama Rock Band Slank dgn Nirina Zubir ini enak didengarin. ( kalau kat malaysia nih, kalu ada gabungan Wings ….. sape ah, letak la.. Ahli Fiqir ke.. One Nation MC ke .. atau dgn… Suki! Ya.. aku suka Suki.. lebih kurang camtuh lah agaknya.. )
Lagu nih di-remake dari OST satu movie. Aku lum tgk lagi. Nanti aku download kalu jumpe. 😀

Layan!.  Video!

Pandangan Pertama – Slank ft Nirina Zubir
– Download MP3 nya?  (lihat sebelah-cuma mp3 terkini aku letak)

Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!..
Pandangan pertama awal aku berjumpa

Seolah-olahnya impian yg berlalu
sungguh tak kusangka dan rasa tak percaya
Cowok setampan dia datang menghampiriku
Hampir-hampir aku tak sadar dibuatnya

Sungguh karena dia
aku di depan anda memberanikan diri
bergaya dan bernyanyi

Oucgh, yihay!.. goyang nech

Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!.. Hey!
Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!..

Seolah-olahnya impian yg berlalu
sungguh tak kusangka dan rasa tak percaya
Cowok setampan dia hmm..mm.. datang menghampiriku
Hampir-hampir aku tak sadar dibuatnya’

Memang kecantikannya (oh mosok sih?)
dan kelembutan hatinya (ugh yayang.. yayang..)
membuat aku berani (ayuk kalo bisa)
menghadapi dunia (ummm….ach)

Pandangan pertama awal aku berjumpa
ah ah ah..
Pandangan pertama awal aku berjumpa


Aku sudah menjadi menjadi seekor tikus? Dan snippets ke – 2

Wah… dah lapuk dek zaman dah blog gue ini. 😀 Dah 2 bulan sedar tak sedar sejak pos terakhir!

“Pemalas tul la ko nih mistik!” – kata encik F.
“Dah bukan stakat bersawang dah nih bro, dah berhantu!” – Miss U kata.
“Bro! bile mau apdet blog? ” kata pakcik C pulak.
“Ko membebel apa2 je, merepek ape2 je laa.. suka gak aku baca…” kata datin K plak. 😀

“Gampang~~~” –  Kata aku dengan lancang (tapi diorang mana dengar, sebab semua tuh kat YM atau kat komentar saje…  Hehehe. xoxoxo (tah mende kejadah xoxoxo bdak2 manga. macam sial xoxoxo)

Aku dan Abu (Drama Kami)
Aku dan Abu (Drama Kami)

Sebenarnya…. nih la tebiat aku, atau mungkin kebanyakkan manusia juga… Masa takde, nak gak ada… tapi dah ada… tak reti plak nak jaga awek sampai dah kawin dengan orang lain. Tuh ler pasal… Kadang2… cakap kemain la.. nak buat itu.. nak buat ini.. akhirnya…. wassalam.. Mmg, susah nak komitmen bende2 camnih. Mungkin.. mungkin sebab blog nih tak menghasilkan ribuan RM sebulan. Cuma RM80,000 puluh2 ringgit sebulan kalau ada. Itupun kalau ada la…. rasanya takde. 😀

Blog personal ini, seperti taglinenya… “Aku punya suka lah!”. So… gitu la… Blog personal ini kononnya nak letak portfolio.. tapi lazimnya tempat meracau aku. (well.. itu sepertimana artikel aku ‘10 Sebab Untuk Blog‘ dalam Majalah Pc dulu = Blog sebagai terapi emosi. Betul la tuh kan! Tapi takde la maksudnya aku sedang sakit mental nih… 😮  )

So.. nih lah snippets bulan2 lalu : )

Julai  2008.

1 – Aku pun dah tak ingat sangat apa aku buat bulan Julai. Aku rasa.. aku agak down bulan Julai.. dan bulan Ogos juga.

2 – Tak ingat dah.. kecuali pergi dan balik kerja je.. Oh God! What a tipical life I had now!. What? A racer in a ‘Rat Race!’. Just like others?.. My desire to do something for my future life’s now getting weaker! DAMN! I hate this.. It’s just not me! Noooo… I have to find myself back!

Berlumba macam tikus pusing-pusing setempat juga.
3 – Buat design Emagazine Majalah IM macam biasa dan lambat siap jugak (duh!).

4 – Tak ingat dah.

Ogos 2008.

1 – Sibuk dengan kerja2 opis jugak. Terutamanya montaj kat pos bawah nih. Dah sibuk dengan events tersebut tentunya.

Clubbing?
Clubbing?
..tapi gue suke Nia Ramadhani! ^_^
...tapi gue suka Nia Ramadhani! ^_^

2 – Semua orang di seluruh pelusuk Malaysia sibuk dengan Permatang Pauh. Yang menang berkokok merata2 macam beruk dapat bontot bunga. Yang kalah tersipu2 malu dengan berwajah ‘bera dan kanyor’ (pahang slang yang bermaksud, muka naik tebal setengah inci dan terasa kebas. Yang pasti sangat juga, ramai orang jadi buah bidak catur yang digerakkan dipapan bernama ‘mind game’.

Yang kemudiannya.. dia punya komen analisis! Peh.. kalau tak mencarut atau mengkritik ala-ala drama telenovela bawang merah bawang putih (yang wataknya bodoh2 belaka tuh lah!)… mesti dia menyumpah sana dan sini sambil menjerit2 marah dengan pitching terlampau!. (tahap akal budak terencat yang terencat)

3 – Kalau dah fanatik tuh.. fanatik gak.. tak kire la duk sebelah mana yakni, anal-isis berkiblatkan parti mana dia duduk bukan anal-isis fakta apatah rasio-nal tapi mengaku mereka sangat anal-itikal. (seperti mana ulasan Dr. Aisar Yee Abdullah dalam Akhbar Sinar Harian yang sentiasa amat menarik untuk dibaca)

Sebenarnya, pada pihak mana kita berada, kita bersikap tidak rasional. Kita cenderung mengenepikan kebenaran. Kita lebih berat untuk berpihak kepada pendirian parti pilihan kita.
KITA TIDAK BERSIKAP RASIONAL <klik sini>

4 – Buat design Emagazine Majalah IM macam biasa dan lambat siap jugak (duh!).

5 – Tak ingat dah! cuma… ada 1 lagi… Merdeka yang sangat suram!.

Bulan september plak… ah… aku buat pos lain lah!


Motion Graphic Montage Maskulin Party 2008

Dulu-dulu… aku mungkin ‘beragan’ nak buat bende2 tak senonoh camnih. Tapi berangan jer takkan hasilkan apa2. Dengan beberapa upaya aku berusaha nak faham sendiri-sendiri software After Effect, so then aku bleh la buat mende2 simple dan bodo2 jer dulu.

Kemudiannya diajar perkara asasnya dapat aku faham dengan lebih baik menggunakannya… oleh seorang bekas teman sepejabat yang bernama Rafi Jupri yang kini bekerja di AirAsia. (Aku rasa dia mungkin akan baca pos aku nih.) Well… Rafi, ko tetap sorang guru terawal aku lam bidang mende alah nih. Huhu..  Walaupun ko selalu kata… “Ape la sangat, eh manade”.. Tapi mmg dari ko gak aku start belajor mende nih supaya lebih faham.. OK! Hasilnya…

Montaj nih adalah ‘opening montaj’ aku buat untuk event Majalah Maskulin sabtu baru-baru ini. (2 Ogos 2008). Mula petang, abis malam… so jangan kata aku larat sangat nak pegi ke Gath WangCyber atau buat mende-mende lain. Lagipun takde pun aku bagi nama… sebab aku tahu, aku bukanlah orang yang bleh merancang awal nak pegi mana. Aku tak sukalah hidup aku terlalu dijadualkan. Orang lain, lain cerita lah.. 😀 Lagipun.. aku nih bukanlah orang sosial sangat.

The Return of Maskulin Party 2008 (Party ulang tahun ke 7 Majalah Maskulin), bertempat di The Funtheque , The Ship Bukit Bintang KL (ko gi clubbing ke Mistik? A ah.. yelah tuh) . Yup, depan bukit Bintang Plaza tuh, merangkap kawasan segi tiga emas Malaysia atau kawasan yang paling mahal setiap inci tanahnya di Malaysia nih. Mula lewat petang dan habis malam. Penat seh, dah la aku yang wat montaj tuh sorang-sorang sekian harinya.. err.. seminggu kot.. tuh pun hari Jumaat baru leh siap btul2. Ada 2 montaj sebenarnya….

Semasa event tersebut, aku yang juga merangkap CamcoderMan (bawah sket dari kameraman la kot, kalau ngan ultraman tuh lagi la merepek… hehe). Adalah amat melenguhkan tangan dan bahu mengeshoot handycam Sony tersebut sepanjang event. Tak kisahlah.. janji enjoy.. Erm.. event tuh gak bleh lah dikatakan meriah dengan kehadiran lelaki-lelaki sasa PLM (Pencarian Lelaki Maskulin) dan bleh kata ramai dah jadi model belaka serta ramai koleksi gadis-gadis melayu 3GP genit²  heehehhe .

Tidak lupa juga berpuluh-puluh (tak kire sangat) artis lelaki dan perempuan hadir sama. Nantilah aku update later gambar2 aksi panas pada pos seterusnya. Nikmatilah hasil montaj gue.. Abaikan music pilihan ‘last minit’ tuh kalau tak best. Lagipun music tuh tak pakai, sebab pakai Live Audio dari DJ NAS-T (Pelakon Drama KAMI tuh).

Ok!!! Sapa mahu order sama aku visual montaj untuk event besar² jangan malu². Sediakan beberapa ribuan ringgit ya!… Hahahaha. Calos..


Kau Atau Aku – Elyana Tarik-Tarik Tali

This week ternampak elyana photo-shoot utk majalah ape tah. Dan anak-anak Abg Sahak sebelah rumah (which is my abg kepada adik ipar aku) asyik duk menyanyi lagu tarik tarik tali? Ape tuh? Well .. Layan je lah. (*anyway, this is post untuk lengkapkan arkib bulan Ogos. hehe)

Kau Atau Aku – Elyana

Berlindung disebalik wajah selamba
Bagai tiada apa perasaan
Di antara kita berdua

Lucunya dalam saling berpura-pura
Semua orang tahu kau dan aku
Masing-masing punya rasa yang serupa

Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mulakan dulu

Dilema di dalam permainan ini
Masa terasa panjang hingga membuatku tak tahan
Tertekan

Lakonan ini semakin membebankan
Terasa ingin saja aku terus terang
Tentang perasaanku kepadamu

Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mula dulu

Kau atau aku
Memulanya dulu

Ruangan empat muka dinding keliling
Makin menghimpit kala menanti panggilan darimu
Berdering

Mengharap engkau jua sedang begini
Dalam keluh kesah menantikan
Terucap yang ku cinta padamu

Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mulakan dulu kita

Kau atau aku
Memulanya dulu

Download ke? Klik bawah nih.. huuhuhu (more…)