Category : Hiburan Terlampau!

Shima – Kepangkuanku (Susuk OST)

susukmenyusuk2.jpgKadang-kadang tertengok gak citer nih.. macam biase laa filem2 melayu hari ini, lebih memainkan emo berbanding fakta dan logik… Tapi terlayan jugak kadang2.. Aku terlayan dynas lebih .. hehe..

Oh ya.. Minah ni nampak macam kurus, sebenarnya dia berkaki panjang (tinggi lampai la tu kot). Oh ya.. ada pak cik dulu cerita kat aku dulu. Kalau ko nak isteri yang tak GEMUK selepas kawen.. (yeah! ramai orang pompuan kita lepas kawen gemuk tau).. carilah pompuan berkaki panjang. Atau dari pinggang ke bawah lebih panjang dari pinggang keatas.

Selain dari gaya berjalan mereka lebih cantik (kalau tak mencapah laa), mereka juga kebanyakkannya SUKAR menjadi gemuk! * lepas aku perati-perati.. betul juga kata pakcik tu..

Sebenarnya.. lelaki rata-ratanya suka pompuan berkaki panjang maaa….
*letak gambo dynas best sikit dari makcik shima.. hehe

Kepangkuanmu : Shima (OST Susuk) : Download

Duhai kekasihku…
Sungguh tak bisaku tanggung…
Keperitan kalbu sepermegianku dulu..
Seandainya aku mampu mengundurkan waktu..
Ingin sekali ku kembalikan detik itu..

Sekiranya cinta masih ada…
Seandainya rindu masih setia…
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu…
Biarkan rembulan menyaksikannya…
Biarkan hujan membasuh dosa…
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasihku…

Hanya Tuhan bisa mengerti penyesalan diriku…
Menghancurkan impianmu kekasihku..

Sekiranya cinta masih ada…
Seandainya rindu masih setia…
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu… oooo…

Biarkan rembulan menyaksikannya
Biarkan hujan membasuh dosa
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasih

Dendam yang kau pendam, benamkanlah…
Semoga berputik benih cinta…
Telah pun ku menyesali kesilapanku… ooo…

Dan malam-malamku kan gemerlaplah…
Menerangi cinta dua insan…
Meraikan kepulanganku ke pangkuanmu…
Ke pangkuanmu…Ke pangkuanmu..Ke pangkuanmu..


Gangstarz : Malaysia Vs Indonesia?

Saje nak pos.. Tak kire! kene pos jugak! Dulu aku nak post masa final gangstarz tuh, tak pos pos! sampai skang baru la aku post. Walaupun lambat, tapi tak lapuk… Setiap lagu merupakan 1 memori pada waktu terebut pada sesetengah orang.. Dangdut kan pernah menyerang industri kita satu masa dulu. 😀

Gangstarz : Malaysia Vs Indonesia?
Siapa pemenang? Aku kata.. Mas Idayu! Mas Idayu pemenang. Mas Idayu vs Inul? Mas Idayu menang gak.. Sebab Mas Idayu lagi lawa.. dan cameraman takut nak fokus mas idayu gelek. Itu montot gelek aa.. tak payah gerudi pun dan runtuh iman yang senipis kulit bawang. 😀

Download laaaaa kalu berani. *kat bawah.

Senggol-Senggolan Cubit-Cubitan – Mas Idayu

Seminggu sekali kau datang padaku
Membawa cinta yang suci
(Amboi amboi enak… 2X)
Seminggu sekali ku dimanja-manja
Dan disayang-sayang dirimu
(Amboi amboi enak… 2X)

Duduk berdua di bangku bambu
Merenda cinta aku bahagia
Duduk berdua di bangku bambu
Bercanda ria dunia terasa
Milik berdua
(Amboi…)
Indahnya cinta
(Amboi…)

Senggol-senggolan, cubit-cubitan
Aku bernyanyi kau petik gitar
Senandungkan cinta
Bunga berseri, kumbang menari
Asmara kita makin bersemi
Semoga abadi, semoga abadi, semoga abadi

Lirik, video semua aku curi sini : http://nusantaramusic.blogspot.com

Download Mas Idayu : Senggol – Senggolan


Ada Cinta – Irwansyah & Acha Septriasa

love-is-cinta-poster.jpgLewat malam tadi, aku tertonton konsert jom heboh tv3. (Yup.. sementara menunggu siaran Formula 1 Canada yang disiarkan lewat pagi – Ooooo Shit! My favourite driver eksiden patah kaki – Robert Kubica). Sambil guling² atas tilam dan main cakar² dengan kucing aku yang tak reti duk diam..
(Note: Mp3/lagu semua kat bawah)

Pastuh, cam biasa laa.. ternampak laa dalam jom heboh tuh Acha & Irwansyah.. Erm.. lagu Ost nih aku dah download hampir 2 minggu dulu.. Alang-alang dah nak naik tuh, aku rasa.. ramai yang akan cari lagu nih.. Ape laaaagiiii.. cam biase.. amik kesempatan SEO laa. 😀

Filem Love is cinta nih aku rasa sama jer tak best macam filem MyHeart tu dulu.. Longgar, tiada jalan cerita yang kuat. Mainan emosi kurang menjadi. Sebenernya bagi gue, kedua orang ini (acha & irwan) emang berbakat. Tapinya, mereka perlu punya produser dan pengarah yang baik.. sebaik Rudy Suedjarwo (AADC) mungkin.. dengan pengarah yang hebat.. keduanya mampu menjadi aktress tersensasi gitu!.. Lalu hasilnya berkualitas juga.

Apa yang aku faham dari sinopsis cerita nih, Cinta (Acha) (APA?? Bukankah nama tuh dah di pake oleh cewek gue Dian Sastro dalam AADC?) .. Carilah nama lain.. duuhh.. (more…)


Video Melayu Best Gile


Tajuk Video : Ko jangan main-main dengan bini korang yang tengah tertekan. 😀 (aku saja buh tajuk tuh tau..) Tajuk sebenar : Desperado Housewife

Ayat tajuk post ini adalah untuk mengambil kesempatan mengongker hasil carian video lucah melayu. Hahaha.. OK!!!.. Kawan gue Rosh yang hebat itu, telah memberikan gue link video ghairah yang di Visual Effectkan (VFX) nya. Rosh yang kini kembali menyambung pelajaran yang sengaja di-pospone-kan dahulu di sebuah universiti tempatan.

Walaupun beliau me-mospon (bahse kejadah ape nih) pembelajarannya, tapi beliau berjaya dalam tempoh tersebut bekerja di syarikat2 yang hebat! dan menghasilkan hasil kerja yang hebat! Sebut aja Grand Billiance, Ejen 016, Anuar Zain dan pelbagai lagi. Amat sinonim dengan beliau..

Sepatutnya budak2 U yang ramai pemalas (asyik duk merendek-rendek sana sini tepi tasik, kat mc d, kat punggung wayang dsbg) luar sana berusaha menjadi hebat seperti beliau.. Hohoho.. (Kesian aku punya ‘abang-kepada-adik-ipar-aku’ yang keje incharge Pegawai² Polis Bantuan Uitm tuh duk menyetel kes-kes sosial korang! -mengandung la, bunting sulung la, khalwat laa..)

Nikmati Video Melayu Best .3gp ini…

* kredit gak wat kawan-kawan dia yang belakon dalam tuh. Semoga korang bleh jadi pelakon betul satu hari nanti. Oh ya, elakkan berlakon filem arahan Prof RM tuh. Tak maju filem kita dengan anasir-anasir seperti itu!.
* Untuk aweks aweks.. Rosh sangat hensem, juga masih muda remaja dan belum betul2 berpunya, so awek² yang cun dan memiliki potongan badan yang mantap bleh cuba-cuba mengorat beliau yang sangat pemalu dengan perempuan itu.
* turut ditujukan untuk MHR / Munzir yang nak kawen minggu nih gak, ko jangan wife ko jadi camnih dah….


Dancin’ by Mc Syze

Actually, aku tertarik pada lagu nih semasa aku terrrrtengok Reality Show Gangstarz @ TV3 yang dibawakan oleh Colabr8.

GangstarzKekuatan lagu nih pada aku masa tuh sebab budak pompuan tuh nyanyi suara dia sangat BOLD. Sangat jelas dan clear. (Tak tahu sape dia budak tuh – Wish she will be ‘someone’ later). Tidak keterlaluan dikatakan monopoly vocalnya melebihi contestant Colabr8 itu sendiri. Kalau diorang gagal buktikan diorang power #round 2 Gangstarz, habislah.. Btw I don’t care… :p

Aku tercari² lagu nih ape nama, dari mana dan segala bagai. Agak sukar aku kirakan.. So macam biasa, let’s take advantage on this. (Tapi agak terlewat). Search engine catchup laaa..

Sebenarnya, agak sukar mencari info tentang siapa Mc Syze nih… (mungkin sebab aku bukan Hip Hoperz hehe)

Here’s the songs lyric! (video & mp3 download link after the jump!)

Dancin’ – Mc Syze

I’m in the mood for dancing, romancin’Mc Syze
Ooh, I’m givin’ it all tonight,
I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’
Ooh so come on and hold me tight.
Dancin’, I’m in the mood babe,
So let the music play,
Ooh, I’m dancin’, I’m in the groove babe,
So get on up and let your body sway.
I’m in the mood for dancin’, romancin’
You know I shan’t ever stop tonight,

I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’
Ooh from head to my toe,
Take me again,
And heaven who knows,
Just where it will end,
So dance, yeah lets dance,
come on and dance,
Dance, yeah lets dance, come on and dance
I’m in the mood for dancing, romancin’
Ooh, I’m givin’ it all tonight,

I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’ (more…)


Il Divo – Regresa a mí (Unbreak My Heart)

Il Divo Or El DivoLagu orang kaya-kaya kejap. ^_^
tah, ada kata El Divo, ada kata Il Divo. Tapi pada album dia IL DIVO. Lagu asal dari Unbreak My Heart – Toni Braxton. Lagu jiwang paling aku suke.. heheheheh . MP3nyer? Malas lak aku cari. 😀 . Il Divo adalah perkataan Italy, bukan Spanish tau!. Kumpulan ini di anggotai oleh 4 orang jejaka ganteng Carlos Marín, Urs Bühler, David Miller dan Sébastien Izambard. Mereka mula glamer banget nih sejak menjadi penyanyi di pembukaan World Cup 2006 bersama Toni Braxton. Albumnya pernah meletup-letup dan ngetop banget di carta UK untuk kesekian lamanya. Bla bla bla.. dah laa… Layan Video Dulu.

Lirik selepas lompatan!. (more…)


Anugerah Juara Lagu Ke 21

Walaupun aku suke jugak Adibah Noor. Tapi tah ngape lagu Hazami aku lagi suke..

Juara Vokal Terbaik
Terlalu Istimewa – Adibah Noor

Juara Persembahan Terbaik
Mungkir Bahagia – Hazami

Juara Irama Malaysia / Etnik Kreatif
Warkah Buat Laila – Zahid

Juara Pop Rock
Juwita Citra Terindah – M.Nasir

Juara Balada
Terlalu Istimewa – Adibah Noor

Juara Lagu ke-21
Terlalu Istimewa – Adibah Noor

Lagu Pilihan :
Hazami – Mungkir Bahagia | Download.

Dihimpit dicengkam rindu ini
Gerimis duka ku
Menggamit kenangan silam
Resah dan pilu menghampiri
(more…)


Amy – Tiada Lagi

Aku suka lagu nih sejak awal lagi. Masa tuh ada slot kat TV tah cerita apa tah… Bukan samysearchjambu.jpgebab Fiq menang Mentor. AKu tidak vote untuk Fiq, tapi untuk Nieyl. Anak didik Nurul jauh lebih cemerlang. Fiq?

Sorry, aku tidak menilai dari sudut popular atau kerana Amy search, bagi aku sebagai orang yang ada ramai kawan musician suara Fiq adalah teruk. Suara Amy key-D manakala suara Fiq jauh kebawah.. E mungkin.. E minor. Senang jer nak tengok orang mampu ke tarik tidak. Suara Amy nyaring.. urat leher tak keluar. Fiq plak tarik macam nak terberak.

Sorry Sabahan dan peminat Fiq, saya menilai dari sudut musician. Dah la komen Zainal malam tuh macam tak ikhlas (tunduk kepada pihak tertentu kot? Nanti kalau vote lagi, aku nak vote indon mari punya klon inul.. Hahahaha.. The lyric please!
*** (jambu kan amy masa muda2 dulu. 😀 ) (more…)


Sewaktu Dahulu – Andy (OST Cinta)

cintague.jpg
Aku cari lagu nih lama dah dapat.. lepas tuh.. cari lirik dia takde plak.. so.. aku sambil2 dengar aku pun taip lirik dia.. so! lirik aku nih aku rasa yang pertama kat internet nih.. hoho
Mari nyanyi sama-sama!!!!!! . Lihat video dan baca liriknya (more…)


Myspace Website Paling Hampeh Di Dunia!

myspacefornonesense.png

Tahniah Myspace! Dinobatkan sebagai : Worst Sites #1 oleh Pcworld.com .

Kepada mak bapak budak, pakcik makcik, abang2 dan kakak2, jaga2lah kalau anak, adik, korang yang selalu dok bukak myspace tuh. Terutamanya yang pompuan, yang lelaki tak kisah sangat, buat jahat pun bukan luak. Tuh biasa, ayat jantan. 😀

Myspace adalah dimana anda boleh melihat anak2 gadis melayu (Baca: Umur bawah 18 tahun @ Budak sekolah lagi!) menayangkan (more…)


Irwansyah – Pencinta Wanita

irwanshah-pencinta-wanita.pngIrwansyah : Pencinta Wanita (OST Heart)
Download MP3 nya (jumpe ape kat google! )
Lihat MTV-nya di Youtube : video #2
Sehari dua nih, atau seminggu nih rasanya berhantu betul lagi nih aku dengar. Respek juga aku pada penggiat musik Indonesia yang kapan hari semakin banyak munculnya lagu-lagu yang menarik banget samada lirik mahupun melodi nya. Penyanyinya pula punya suara juga berbeda dan unik, rupa penampilan sudah semestinya ganteng2 belaka!

Jauh bener bedanya dengan lagu sampah-sampah yang ujud dari Malaysia. (Musik Malaysia melodi tah ape-ape! Lirik plak macam gampang. : Kecuali beberapa yang tertentu. ) Lepas tuh bile album tak laku, kata Lanun Cetak Rompak laa.. Piracy laa.. Peminat terlalu DEWA-dewakan indon punye muzik laa, babi laa.. hamjadah laa..kan kan. Dalam 1 album Malaysian tuh, ada 3 jer lagu ‘boleh dengar’, bukan sedap. Tapi kalo album Yahudi Dewa tuh 12-12 lagu pun sedap dan lain2 style. Tak dapat dah macam album Brutal – XPDC dulu, semua lagu sedap!.

Lagu ini punyai melodi dan irama yang cacthy, walaupun starting tak berapa best sangat.. tapi chorus part mmg masyuk.. nyanyian pula tiada ala2 gospel dan mendayu style Malaysia. Apatah lagi terpekik terlong tak tentu tempat. Liriknya juga kuat, tidak seperti lagu2 malaysia yang masih pakai teori 60an, typical, moderate bla bla. AKu kutuk muzik malaysia? Ya!! dan meluahkan kebosanan dan benci melihat statik pemikiran membuat lagu ttg cinta tapi penyampaian sama cara dulu2. Dah la tuh nak buat lagu2 kehidupan pun tak reti!.
Stop! Paste The Lyric!

Irwansyah – Pencinta Wanita

Kutemukan dalam pencarian
Cinta sejati untuk hidupku
Kurang lebih yang seperti dia
Kuharap dalam cintaku

Ku tak mau menjanjikannya
Pasti bahagia bila denganku
Biar dia rasakan sendiri
Betapa gilanya cintaku

Chorus :
Aku memang pencinta wanita
Namun ku bukan buaya
Yang setia pada seribu gadis
Ku hanya mencintai dia

Aku memang pencinta wanita
Yang lembut seperti dia
Ini saat ku akhiri semua
Pencarian dalam hidup
Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia

Selamat menikmati! Yah! komen untukku juga sekali di bawah inih! (pastinya gue dapat kutukan dari pencinta musik malaysia dech! )
*** Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia … ***
– Dia yang kini udah mula me-sms-i ku dengan perkataan “miss you too”

hoho! poyo!


Resepi Strawberry Bercoklat Siti Nurhaliza

Antara Siti Nurhaliza Datuk K dan Strawberry
Resepi rahsia Strawberry Bersalut Coklat Siti Nurhaliza terbongkar!!!

Bahan-bahan diperlukan:
– Beberapa biji strawberry terpilih.
– Serbuk koko (Cocoa Powder) untuk masak punye tu.
– Susu cair
– Peti Sejuk ^_^

Strawberry Beli Kat Giant Kah KahDapatkan beberapa biji strawberry yang segar dari pasaraya berhampiran.
Sambil-sambil tu cari serbuk coklat, sebenarnya serbuk koko untuk masak atau ada juga dalam bentuk kepingan-kepingan bersalut timah yang biasa kita jumpa tuh, tapi bukan coklat yang makan terus tu. Kalau nak cuba pun bleh jer. Oh ya, pastikan anda membasuh bersih2 strawberry tuh. Maklum laa banyak kimia2 chemical bahan awet untuk jaga buah tuh sebelum sampai ke Pasaraya tuh.

Untuk dapatkan coklat yang lebih sedap. Bancuh serbuk koko secukup rasa dengan air panas tak berapa panas pada kadar pekat yang berpatutan. Banyak mana? ikut laa, kalau korang nak makan berdua, 12 biji agak2 segelas la kot. kalau makan 3`00 orang tuh sebaldi agaknye..

Kemudian tambah (more…)