Category : Lagu Ngetop

Pandangan Pertama : Slank ft Nirina Zubir – RockDut

RockDut = Rock + Dangdut Oke!. (Istilah ini aku beri sendiri. 😀 ).
Gabungan orang lama Rock Band Slank dgn Nirina Zubir ini enak didengarin. ( kalau kat malaysia nih, kalu ada gabungan Wings ….. sape ah, letak la.. Ahli Fiqir ke.. One Nation MC ke .. atau dgn… Suki! Ya.. aku suka Suki.. lebih kurang camtuh lah agaknya.. )
Lagu nih di-remake dari OST satu movie. Aku lum tgk lagi. Nanti aku download kalu jumpe. 😀

Layan!.  Video!

Pandangan Pertama – Slank ft Nirina Zubir
– Download MP3 nya?  (lihat sebelah-cuma mp3 terkini aku letak)

Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!..
Pandangan pertama awal aku berjumpa

Seolah-olahnya impian yg berlalu
sungguh tak kusangka dan rasa tak percaya
Cowok setampan dia datang menghampiriku
Hampir-hampir aku tak sadar dibuatnya

Sungguh karena dia
aku di depan anda memberanikan diri
bergaya dan bernyanyi

Oucgh, yihay!.. goyang nech

Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!.. Hey!
Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!..

Seolah-olahnya impian yg berlalu
sungguh tak kusangka dan rasa tak percaya
Cowok setampan dia hmm..mm.. datang menghampiriku
Hampir-hampir aku tak sadar dibuatnya’

Memang kecantikannya (oh mosok sih?)
dan kelembutan hatinya (ugh yayang.. yayang..)
membuat aku berani (ayuk kalo bisa)
menghadapi dunia (ummm….ach)

Pandangan pertama awal aku berjumpa
ah ah ah..
Pandangan pertama awal aku berjumpa


Kau Atau Aku – Elyana Tarik-Tarik Tali

This week ternampak elyana photo-shoot utk majalah ape tah. Dan anak-anak Abg Sahak sebelah rumah (which is my abg kepada adik ipar aku) asyik duk menyanyi lagu tarik tarik tali? Ape tuh? Well .. Layan je lah. (*anyway, this is post untuk lengkapkan arkib bulan Ogos. hehe)

Kau Atau Aku – Elyana

Berlindung disebalik wajah selamba
Bagai tiada apa perasaan
Di antara kita berdua

Lucunya dalam saling berpura-pura
Semua orang tahu kau dan aku
Masing-masing punya rasa yang serupa

Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mulakan dulu

Dilema di dalam permainan ini
Masa terasa panjang hingga membuatku tak tahan
Tertekan

Lakonan ini semakin membebankan
Terasa ingin saja aku terus terang
Tentang perasaanku kepadamu

Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mula dulu

Kau atau aku
Memulanya dulu

Ruangan empat muka dinding keliling
Makin menghimpit kala menanti panggilan darimu
Berdering

Mengharap engkau jua sedang begini
Dalam keluh kesah menantikan
Terucap yang ku cinta padamu

Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mulakan dulu kita

Kau atau aku
Memulanya dulu

Download ke? Klik bawah nih.. huuhuhu (more…)


Ada Cinta – Irwansyah & Acha Septriasa

love-is-cinta-poster.jpgLewat malam tadi, aku tertonton konsert jom heboh tv3. (Yup.. sementara menunggu siaran Formula 1 Canada yang disiarkan lewat pagi – Ooooo Shit! My favourite driver eksiden patah kaki – Robert Kubica). Sambil guling² atas tilam dan main cakar² dengan kucing aku yang tak reti duk diam..
(Note: Mp3/lagu semua kat bawah)

Pastuh, cam biasa laa.. ternampak laa dalam jom heboh tuh Acha & Irwansyah.. Erm.. lagu Ost nih aku dah download hampir 2 minggu dulu.. Alang-alang dah nak naik tuh, aku rasa.. ramai yang akan cari lagu nih.. Ape laaaagiiii.. cam biase.. amik kesempatan SEO laa. 😀

Filem Love is cinta nih aku rasa sama jer tak best macam filem MyHeart tu dulu.. Longgar, tiada jalan cerita yang kuat. Mainan emosi kurang menjadi. Sebenernya bagi gue, kedua orang ini (acha & irwan) emang berbakat. Tapinya, mereka perlu punya produser dan pengarah yang baik.. sebaik Rudy Suedjarwo (AADC) mungkin.. dengan pengarah yang hebat.. keduanya mampu menjadi aktress tersensasi gitu!.. Lalu hasilnya berkualitas juga.

Apa yang aku faham dari sinopsis cerita nih, Cinta (Acha) (APA?? Bukankah nama tuh dah di pake oleh cewek gue Dian Sastro dalam AADC?) .. Carilah nama lain.. duuhh.. (more…)


Sembunyi – Misha Omar & Andy Flop Poppy

Lagu nih ada arituh awek kt opis aku (yang aku sangat suka tgk – tgk jer tau.. takde nak ngorat2 nyer – aku nih mana laa layak/reti bercinta) mintak aku carikan mp3nyer.. so aku dgr2 best gak lagu nih rupenyer.. 😀

Sembunyi – Misha Omar & Andy Flop Poppy

Percikan sinar matamu singgah di hati
Bergetar bibirku bisu sukar mengerti
Pantasnya diri ku tawan
Tak sempat berkelip aku kau punya

Biar pun jiwa
suatu raga melamar rasa
Biar pun kita mencoba

Sembunyi… namunkan terlihat yang jelas di wajah
Kita memang penasaran merasakan cinta
Bagaikan bintang di malam cerah beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Bertentang mata sebentar dihanyut angan
Tersentap aku tersedar diperhatikan
Sedangkan diri terasa kemana
Renungan aku nak alih

Sembunyi… namunkan terlihat yang jelas di wajah
Kita sememangnya sengsara merasakan cinta
Bagaikan bintang di malam cerah beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Walau kita coba sembunyi
Namun terlihat segalanya yang tersimpan di hati
Bintang-bintang di malam cerah beri cahaya
Tak menghalang menyinari segala

Walau kita coba sembunyi
Namun terlihat segalanya yang tersimpan di hati

Link download mp3 melayu dan lirik aku curik (kebetulan aku malas cari) dari site Munzir yang dah nak kawen sangat2 tuh.. Hehe… Oh.. kad kahwennyer dah pun sampai kerumah aku.. tapi aku tak leh pegi gayanya.. Clash dengan sedara aku kawen.. 🙁 Selamat pengantin baru jer laa buat dia.. 😀 Semoga kekal ke anak cucu dan cicit sekali.. 😀

Download sini sementara ada! : Download Sembunyi – Misha Omar & Andy Flop Poppy


Dancin’ by Mc Syze

Actually, aku tertarik pada lagu nih semasa aku terrrrtengok Reality Show Gangstarz @ TV3 yang dibawakan oleh Colabr8.

GangstarzKekuatan lagu nih pada aku masa tuh sebab budak pompuan tuh nyanyi suara dia sangat BOLD. Sangat jelas dan clear. (Tak tahu sape dia budak tuh – Wish she will be ‘someone’ later). Tidak keterlaluan dikatakan monopoly vocalnya melebihi contestant Colabr8 itu sendiri. Kalau diorang gagal buktikan diorang power #round 2 Gangstarz, habislah.. Btw I don’t care… :p

Aku tercari² lagu nih ape nama, dari mana dan segala bagai. Agak sukar aku kirakan.. So macam biasa, let’s take advantage on this. (Tapi agak terlewat). Search engine catchup laaa..

Sebenarnya, agak sukar mencari info tentang siapa Mc Syze nih… (mungkin sebab aku bukan Hip Hoperz hehe)

Here’s the songs lyric! (video & mp3 download link after the jump!)

Dancin’ – Mc Syze

I’m in the mood for dancing, romancin’Mc Syze
Ooh, I’m givin’ it all tonight,
I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’
Ooh so come on and hold me tight.
Dancin’, I’m in the mood babe,
So let the music play,
Ooh, I’m dancin’, I’m in the groove babe,
So get on up and let your body sway.
I’m in the mood for dancin’, romancin’
You know I shan’t ever stop tonight,

I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’
Ooh from head to my toe,
Take me again,
And heaven who knows,
Just where it will end,
So dance, yeah lets dance,
come on and dance,
Dance, yeah lets dance, come on and dance
I’m in the mood for dancing, romancin’
Ooh, I’m givin’ it all tonight,

I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’ (more…)


Sewaktu Dahulu – Andy (OST Cinta)

cintague.jpg
Aku cari lagu nih lama dah dapat.. lepas tuh.. cari lirik dia takde plak.. so.. aku sambil2 dengar aku pun taip lirik dia.. so! lirik aku nih aku rasa yang pertama kat internet nih.. hoho
Mari nyanyi sama-sama!!!!!! . Lihat video dan baca liriknya (more…)