Category : Lirik Dan Lagu

Already Gone, Live! Kelly Clarkson yang GEMUK.

Gambar diatas adalah benar, Kelly Clarkson adalah perempuan gemuk sekarang. Sekiranya dia adalah artis di Malaysia, nescaya dia susah nak dapat show. Dan kalau dia masuk AF, dia akan tersingkir awal2 macam Aizat. Itulah Malaysia.

Jika diperhatikan, Juara Program Realiti lazimnya hanya beberapa siri awal saja yang hebat, yang kemudian2 lazimnya Indah Khabar dari rupa. Kadang2 lelakinya dah tak macam lelaki, macam pompuan dan macam bapuk pun ada contohnya (ya! kao pun taooo sape!) . Bluerkkkk….

Nikmati kehebatan suara Kelly Clarkson live ini, tetap power! dan yes.. aku minat suaranya sejak dia slim lagi, dan aku rasa bila dia berisi nih dia masih nampak comel. Oh! Bukan semua gemuk adalah comel, banyak yang hodoh macam kamu kamu kamu dan kamu yang gemuk juga! Hahaha..

Already Gone : Kelly Clarkson Live!

Mantap, hebat, tarik power, tak gerak bibir pun vocal jelas.
“Benar, dia sudah pergi, aku pun dah pergi, semua pun dah blah! yang tinggal hanya memori. Terima itu!”.
Download MP3 dan liriknya? (more…)


Pandangan Pertama : Slank ft Nirina Zubir – RockDut

RockDut = Rock + Dangdut Oke!. (Istilah ini aku beri sendiri. 😀 ).
Gabungan orang lama Rock Band Slank dgn Nirina Zubir ini enak didengarin. ( kalau kat malaysia nih, kalu ada gabungan Wings ….. sape ah, letak la.. Ahli Fiqir ke.. One Nation MC ke .. atau dgn… Suki! Ya.. aku suka Suki.. lebih kurang camtuh lah agaknya.. )
Lagu nih di-remake dari OST satu movie. Aku lum tgk lagi. Nanti aku download kalu jumpe. 😀

Layan!.  Video!

Pandangan Pertama – Slank ft Nirina Zubir
– Download MP3 nya?  (lihat sebelah-cuma mp3 terkini aku letak)

Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!..
Pandangan pertama awal aku berjumpa

Seolah-olahnya impian yg berlalu
sungguh tak kusangka dan rasa tak percaya
Cowok setampan dia datang menghampiriku
Hampir-hampir aku tak sadar dibuatnya

Sungguh karena dia
aku di depan anda memberanikan diri
bergaya dan bernyanyi

Oucgh, yihay!.. goyang nech

Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!.. Hey!
Pandangan pertama awal aku berjumpa ach!..

Seolah-olahnya impian yg berlalu
sungguh tak kusangka dan rasa tak percaya
Cowok setampan dia hmm..mm.. datang menghampiriku
Hampir-hampir aku tak sadar dibuatnya’

Memang kecantikannya (oh mosok sih?)
dan kelembutan hatinya (ugh yayang.. yayang..)
membuat aku berani (ayuk kalo bisa)
menghadapi dunia (ummm….ach)

Pandangan pertama awal aku berjumpa
ah ah ah..
Pandangan pertama awal aku berjumpa


Shima – Kepangkuanku (Susuk OST)

susukmenyusuk2.jpgKadang-kadang tertengok gak citer nih.. macam biase laa filem2 melayu hari ini, lebih memainkan emo berbanding fakta dan logik… Tapi terlayan jugak kadang2.. Aku terlayan dynas lebih .. hehe..

Oh ya.. Minah ni nampak macam kurus, sebenarnya dia berkaki panjang (tinggi lampai la tu kot). Oh ya.. ada pak cik dulu cerita kat aku dulu. Kalau ko nak isteri yang tak GEMUK selepas kawen.. (yeah! ramai orang pompuan kita lepas kawen gemuk tau).. carilah pompuan berkaki panjang. Atau dari pinggang ke bawah lebih panjang dari pinggang keatas.

Selain dari gaya berjalan mereka lebih cantik (kalau tak mencapah laa), mereka juga kebanyakkannya SUKAR menjadi gemuk! * lepas aku perati-perati.. betul juga kata pakcik tu..

Sebenarnya.. lelaki rata-ratanya suka pompuan berkaki panjang maaa….
*letak gambo dynas best sikit dari makcik shima.. hehe

Kepangkuanmu : Shima (OST Susuk) : Download

Duhai kekasihku…
Sungguh tak bisaku tanggung…
Keperitan kalbu sepermegianku dulu..
Seandainya aku mampu mengundurkan waktu..
Ingin sekali ku kembalikan detik itu..

Sekiranya cinta masih ada…
Seandainya rindu masih setia…
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu…
Biarkan rembulan menyaksikannya…
Biarkan hujan membasuh dosa…
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasihku…

Hanya Tuhan bisa mengerti penyesalan diriku…
Menghancurkan impianmu kekasihku..

Sekiranya cinta masih ada…
Seandainya rindu masih setia…
Izinkanlah ku kembali menghias hidupmu… oooo…

Biarkan rembulan menyaksikannya
Biarkan hujan membasuh dosa
Nanti perlakukah terhadapmu oh kekasih

Dendam yang kau pendam, benamkanlah…
Semoga berputik benih cinta…
Telah pun ku menyesali kesilapanku… ooo…

Dan malam-malamku kan gemerlaplah…
Menerangi cinta dua insan…
Meraikan kepulanganku ke pangkuanmu…
Ke pangkuanmu…Ke pangkuanmu..Ke pangkuanmu..


Gangstarz : Malaysia Vs Indonesia?

Saje nak pos.. Tak kire! kene pos jugak! Dulu aku nak post masa final gangstarz tuh, tak pos pos! sampai skang baru la aku post. Walaupun lambat, tapi tak lapuk… Setiap lagu merupakan 1 memori pada waktu terebut pada sesetengah orang.. Dangdut kan pernah menyerang industri kita satu masa dulu. 😀

Gangstarz : Malaysia Vs Indonesia?
Siapa pemenang? Aku kata.. Mas Idayu! Mas Idayu pemenang. Mas Idayu vs Inul? Mas Idayu menang gak.. Sebab Mas Idayu lagi lawa.. dan cameraman takut nak fokus mas idayu gelek. Itu montot gelek aa.. tak payah gerudi pun dan runtuh iman yang senipis kulit bawang. 😀

Download laaaaa kalu berani. *kat bawah.

Senggol-Senggolan Cubit-Cubitan – Mas Idayu

Seminggu sekali kau datang padaku
Membawa cinta yang suci
(Amboi amboi enak… 2X)
Seminggu sekali ku dimanja-manja
Dan disayang-sayang dirimu
(Amboi amboi enak… 2X)

Duduk berdua di bangku bambu
Merenda cinta aku bahagia
Duduk berdua di bangku bambu
Bercanda ria dunia terasa
Milik berdua
(Amboi…)
Indahnya cinta
(Amboi…)

Senggol-senggolan, cubit-cubitan
Aku bernyanyi kau petik gitar
Senandungkan cinta
Bunga berseri, kumbang menari
Asmara kita makin bersemi
Semoga abadi, semoga abadi, semoga abadi

Lirik, video semua aku curi sini : http://nusantaramusic.blogspot.com

Download Mas Idayu : Senggol – Senggolan


Dancin’ by Mc Syze

Actually, aku tertarik pada lagu nih semasa aku terrrrtengok Reality Show Gangstarz @ TV3 yang dibawakan oleh Colabr8.

GangstarzKekuatan lagu nih pada aku masa tuh sebab budak pompuan tuh nyanyi suara dia sangat BOLD. Sangat jelas dan clear. (Tak tahu sape dia budak tuh – Wish she will be ‘someone’ later). Tidak keterlaluan dikatakan monopoly vocalnya melebihi contestant Colabr8 itu sendiri. Kalau diorang gagal buktikan diorang power #round 2 Gangstarz, habislah.. Btw I don’t care… :p

Aku tercari² lagu nih ape nama, dari mana dan segala bagai. Agak sukar aku kirakan.. So macam biasa, let’s take advantage on this. (Tapi agak terlewat). Search engine catchup laaa..

Sebenarnya, agak sukar mencari info tentang siapa Mc Syze nih… (mungkin sebab aku bukan Hip Hoperz hehe)

Here’s the songs lyric! (video & mp3 download link after the jump!)

Dancin’ – Mc Syze

I’m in the mood for dancing, romancin’Mc Syze
Ooh, I’m givin’ it all tonight,
I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’
Ooh so come on and hold me tight.
Dancin’, I’m in the mood babe,
So let the music play,
Ooh, I’m dancin’, I’m in the groove babe,
So get on up and let your body sway.
I’m in the mood for dancin’, romancin’
You know I shan’t ever stop tonight,

I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’
Ooh from head to my toe,
Take me again,
And heaven who knows,
Just where it will end,
So dance, yeah lets dance,
come on and dance,
Dance, yeah lets dance, come on and dance
I’m in the mood for dancing, romancin’
Ooh, I’m givin’ it all tonight,

I’m in the mood for chancin’
I feel like dancin’ (more…)


Il Divo – Regresa a mí (Unbreak My Heart)

Il Divo Or El DivoLagu orang kaya-kaya kejap. ^_^
tah, ada kata El Divo, ada kata Il Divo. Tapi pada album dia IL DIVO. Lagu asal dari Unbreak My Heart – Toni Braxton. Lagu jiwang paling aku suke.. heheheheh . MP3nyer? Malas lak aku cari. 😀 . Il Divo adalah perkataan Italy, bukan Spanish tau!. Kumpulan ini di anggotai oleh 4 orang jejaka ganteng Carlos Marín, Urs Bühler, David Miller dan Sébastien Izambard. Mereka mula glamer banget nih sejak menjadi penyanyi di pembukaan World Cup 2006 bersama Toni Braxton. Albumnya pernah meletup-letup dan ngetop banget di carta UK untuk kesekian lamanya. Bla bla bla.. dah laa… Layan Video Dulu.

Lirik selepas lompatan!. (more…)


Anugerah Juara Lagu Ke 21

Walaupun aku suke jugak Adibah Noor. Tapi tah ngape lagu Hazami aku lagi suke..

Juara Vokal Terbaik
Terlalu Istimewa – Adibah Noor

Juara Persembahan Terbaik
Mungkir Bahagia – Hazami

Juara Irama Malaysia / Etnik Kreatif
Warkah Buat Laila – Zahid

Juara Pop Rock
Juwita Citra Terindah – M.Nasir

Juara Balada
Terlalu Istimewa – Adibah Noor

Juara Lagu ke-21
Terlalu Istimewa – Adibah Noor

Lagu Pilihan :
Hazami – Mungkir Bahagia | Download.

Dihimpit dicengkam rindu ini
Gerimis duka ku
Menggamit kenangan silam
Resah dan pilu menghampiri
(more…)


Amy – Tiada Lagi

Aku suka lagu nih sejak awal lagi. Masa tuh ada slot kat TV tah cerita apa tah… Bukan samysearchjambu.jpgebab Fiq menang Mentor. AKu tidak vote untuk Fiq, tapi untuk Nieyl. Anak didik Nurul jauh lebih cemerlang. Fiq?

Sorry, aku tidak menilai dari sudut popular atau kerana Amy search, bagi aku sebagai orang yang ada ramai kawan musician suara Fiq adalah teruk. Suara Amy key-D manakala suara Fiq jauh kebawah.. E mungkin.. E minor. Senang jer nak tengok orang mampu ke tarik tidak. Suara Amy nyaring.. urat leher tak keluar. Fiq plak tarik macam nak terberak.

Sorry Sabahan dan peminat Fiq, saya menilai dari sudut musician. Dah la komen Zainal malam tuh macam tak ikhlas (tunduk kepada pihak tertentu kot? Nanti kalau vote lagi, aku nak vote indon mari punya klon inul.. Hahahaha.. The lyric please!
*** (jambu kan amy masa muda2 dulu. 😀 ) (more…)