Category : Melayu Boleh

Bila cari tak jumpa!.. Bila tak cari ada je…

*NOTE: This post no need EROTIC or SEXSUAL orientation title to attract people as many others do and flooding innit.nuffnang.com now.

Selalunya lah kan, dalam hidup kita nih, berlaku perkara sepertimana tajuk diatas.

Perkara lazim yang berlaku ialah macam… Hilang kunci, hilang bill or surat or kertas2 dokumen. Puas dah geledah sana, geledah sini, susun sana dan susun sini. Tapi masih tak jumpa!. Bengang betul! Siap menyumpah *&(*&^%%$$^#$$$# keluar belaka.

Hiro Nakamura Hiroes
Tapi besoknya atau beberapa jam kemudian, tiba2 je bende tuh ada.. jumpa semula! Lalu kita pun menyumpah dan mencarut lagi *&(*&^%%$$^#$$$#.. “Time aku cari semalam bangang tul.. tak jumpa2! *&(*&^%%$$^#$$$#!.. macammana boleh duduk kat sini plak menatang nih!..

Itulah hidup.. Sebenarnya, pada masa kita mencari bebende tuh, otak kita dan emosi bercampur aduk. Tambah2 dalam keadaan terdesak.. Ianya boleh dipanggil stress dalam satu jangkamasa. 😀 Selalu bila hadapi keadaan macam ni, tak usah cuba nak rilek la.. kalau rilex2 pun kadang2 masih tak jumpa.. ada sesekali dua aje jumpa.

Hal-hal sekecil camnih kadang2 bleh menambah stress yang ada, dan carutan *&(*&^%%$$^#$$$# tuh melampiaskan tekanan..

Apakah aku dalam keadaan tertekan?
Ye!!! *&(*&^%%$$^#$$$#!! *&(*&^%%$$^#$$$# Betul!..

1 – Dah la aku banyak job nak dibuat, membabitkan perlu online sebab nak test dan buat semua job tuh perlu online… line streamyx rumah aku plak down. *&(*&^%%$$^#$$$# betul!.. Aku dah call TM, posibly bukan bill aku ada tertangguh sebulan sebab setahu aku kalau akaun kena gantung diri (suspended) dia kuar reject password/username on the domain je. Ini aku punya modem ADSL line asyik berkelip2. Jadinya.. aku punya line area tuh mungkin ada problem.. Ibusawat, menara apa tah… Server down.. DNS… apalagi tah… So, dia suruh tunggu dan ambil nombor report. Tapi!! *&(*&^%%$$^#$$$#! ape ke hal benda ni pun mungkin ambil masa 1 atau 2 hari? WTF!! *&(*&^%%$$^#$$$# Betul!

2 – Ada project (kerja luar) yang aku buat terkial2 sejak 2 atau 3 bulan dulu dibatalkan . Padahal aku dah separuh mati terkial2 buat siang malam.. Ubah itu ini, buat balik separuh mati lagi.. Pusing sana, pusing sini… last2 kansel camtuh jer.. *&(*&^%%$$^#$$$# betul! Dah la plan aku dari duit tuh la aku nak bayar benda2 lain yang tertunggak, 88 bill yang belum setel dan lagi mau nak raya.. *&(*&^%%$$^#$$$# betul!!!!

3 – Yang ketiganya plak… *&(*&^%%$$^#$$$# *&(*&^%%$$^#$$$# *&(*&^%%$$^#$$$#*&(*&^%%$$^#$$$# gadis *&(*&^%%$$^#$$$#!!! melayu *&(*&^%%$$^#$$$#

4 – *&(*&^%%$$^#$$$# *&(*&^%%$$^#$$$# .3gp

Ahh.. cukup lah.. karang korang pulak yang tertekan baca pos aku.. sedangkan aku sedang membuang sikit tekanan hehehe..
*Ada untung gak aku ada hikmat menenangkan diri camnih rupanya.. Heheh

Nota : Gantikan “*&^%%$$^#$$$#” dengan perkataan carutan yang anda suka.


Memotong-shopkan Proton Saga BLM.

Bleh la layan tajuk gitu sekali.
Proton BLM yang mungkin akan datang 2008.
Dah lama dah aku buat mende nih.. saje nak pos kat blog.. untuk bulan Oktober! Yeah!

Gambar asal : (klik untuk besorkan)
proton-saga-blm-s.jpg

Selepas kerja-kerja pemotong-shop-an dilakukan.
Tadaaa!! BLM oren macam Neo . (klik untuk besorkan)
proton-saga-blm-x-s.jpg

Sesapa pun bleh buat.. janji kena paham betul-betul-betul photoshop tuh dulu..
Kalau pandai photoshop tahap budak2 U skang yang ‘hanya’ tau pakai blending mood standard buat emboss emboss tuh baik tak payah!!! (aku jumpe ramai tau.. bunyi jer macam pandai.. practically? hanchorr!!) 😀


Video Melayu Best Gile


Tajuk Video : Ko jangan main-main dengan bini korang yang tengah tertekan. 😀 (aku saja buh tajuk tuh tau..) Tajuk sebenar : Desperado Housewife

Ayat tajuk post ini adalah untuk mengambil kesempatan mengongker hasil carian video lucah melayu. Hahaha.. OK!!!.. Kawan gue Rosh yang hebat itu, telah memberikan gue link video ghairah yang di Visual Effectkan (VFX) nya. Rosh yang kini kembali menyambung pelajaran yang sengaja di-pospone-kan dahulu di sebuah universiti tempatan.

Walaupun beliau me-mospon (bahse kejadah ape nih) pembelajarannya, tapi beliau berjaya dalam tempoh tersebut bekerja di syarikat2 yang hebat! dan menghasilkan hasil kerja yang hebat! Sebut aja Grand Billiance, Ejen 016, Anuar Zain dan pelbagai lagi. Amat sinonim dengan beliau..

Sepatutnya budak2 U yang ramai pemalas (asyik duk merendek-rendek sana sini tepi tasik, kat mc d, kat punggung wayang dsbg) luar sana berusaha menjadi hebat seperti beliau.. Hohoho.. (Kesian aku punya ‘abang-kepada-adik-ipar-aku’ yang keje incharge Pegawai² Polis Bantuan Uitm tuh duk menyetel kes-kes sosial korang! -mengandung la, bunting sulung la, khalwat laa..)

Nikmati Video Melayu Best .3gp ini…

* kredit gak wat kawan-kawan dia yang belakon dalam tuh. Semoga korang bleh jadi pelakon betul satu hari nanti. Oh ya, elakkan berlakon filem arahan Prof RM tuh. Tak maju filem kita dengan anasir-anasir seperti itu!.
* Untuk aweks aweks.. Rosh sangat hensem, juga masih muda remaja dan belum betul2 berpunya, so awek² yang cun dan memiliki potongan badan yang mantap bleh cuba-cuba mengorat beliau yang sangat pemalu dengan perempuan itu.
* turut ditujukan untuk MHR / Munzir yang nak kawen minggu nih gak, ko jangan wife ko jadi camnih dah….


Melayu Boleh atau Bolehkah Melayu?

Melayu Boleh! is a phrase meaning “Malay Can!” in English. Actually it’s coming from a common Malaysia Boleh, Malaysian National Supportive Shouting and Cheering word 😀 . In another word, it’s meaning like:

We Can Do All The Thing, Nothing Imposible To Us!

Carian bagi perkataan Melayu Boleh apa saja termasuk sex bebas ini adalah amat banyak setiap bulan di enjin2 carian terkemuka. Statistik memaparkan lebih 14,000 carian sebulan!. Dan pastinya akan meningkat bergantung kepada masa dan musim. Musim bulan mengambang mungkin naik agaknya.. Dan sikap tidak senonoh ini memang masih wujud banyak dikalangan warga2 Melayu Malaysia. Hoi!!! Mangkuk!!! Internet bukan sekadar seks! Banyak lagi bende lebih baik untuk korang lakukan selain dari mengisi otak kuning korang tuh!.

Berikut adalah beberapa Melayu Boleh dalam Kategori baik!.
gambar melayu boleh 1
1 – Dato’ Azhar Mansor : Melayu boleh keliling dunia sorang-sorang dengan kapal layar.
gambar melayu boleh 2
2 – Muhammad Muqharabbin Mokhtaruddin dan Ahmad Reduan Rozali : Melayu yang kire bolehlah panjat Gunung Everest sampai habis.
gambar melayu boleh 3
3 – Datin Paduka Sharifah Mazlina Syed Abdul Kadir : Perempuan Melayu taraf makcik ke nenek pun BOLEH! jugak mengembara di kutub sejuk tuh!
gambar melayu boleh 3
4 – Adi Putra Abdul Ghani : Melayu yang kecik-kecik lagi dah boleh mengira tahap dewa! Aku masukkan nih dalam senarai awal nih. Dan Adik adiputra nih lah yang paling best kebolehannya berbanding yang lain. 😀 The first Genius Malay In Modern Math! Aku akan buat detail tentang semua mereka diatas nanti. 🙂
5 – Banyak lagi aku rasa…
NOTE! : Minta korang semua pembaca2 yang dihormati sekalian, tolong senaraikan lagi nama2 yang patut kita masukkan dalam senarai baik Melayu Boleh ini.
Oh Ya! Buat kenalan Indonesia yang juga secara eksidensi atau tiba2 terjurus ke sini, please ya, minta di beri juga nama2 Melayu sana yang sangatlah hebatnya. Kerna, gue rasa, melayu itu ya, bukan hanya Malaysia, sebaliknya kita dahulu punyai Malay Archielago. Gituk!

The question is… Why the “melayu boleh” phrase’s soo famous in Malaysia?
I will answer this later including the best research and facts perhaps.

Mengapa perkataan melayu boleh amat terkenal di Malaysia?

Saya sambungkan kisah ini pada bahagian kedua nanti!.. Terimakasih!