Category : Projek Jejak Kawan

Projek menjejak kawan-kawan lama

Wah!… tajuk tuh penting tuh. 😀
Menjejak kawan? Menjejak kasih?

So… tak tau pesal, aku terpikir. Kadang-kadang terdetik dalam hati, kat mana member nickname itu ini berada sekarang, adakah masih membelog atau berwebsite macam dulu2? Adakah diorang dah bersara dari bidang nih? Adakah diorang skang nih dah jadi jutawan? Adakah… ?

So aku skarang nih, aku percaya, bukan saja aku tapi mungkin kawan-kawan tuh sendiri kadang-kadang ada tercari-cari kat mana member2 lama yang pernah diorang kenali.  Tak kirelah, kawan offline mahupun online. Tak kirelah duk ceruk dunia mana. Tak kire la lawa nak mampus, hensem gile, atau biasa-biasa saja.

Aku ingat lagi, banyak benar kawan-kawan rapat online terutama beberapa tok guru atau manusia-manusia yang pernah mengajar aku bende2 yang aku tak paham. Dulu2, tak sebanyak sekarang info2 dan tutorial, google result pun tak sebanyak sekarang. errr.. dulu mungkin juta2 search result, skarang billion2 pun sampai rasanya. Dulu2, brainstorming bincang2 sesama sendiri jer untuk belajar itu ini share sesama sendiri. Tak kire lah apa pun software, atau apepun…

So… mulai hari ini aku akan cuba jejak kawan2 lama, aku akan review dan cerita. Serta bongkarkan skandal diorang.. heh! 😀 Aku akan review yang masih remain intact, yang masih lagi ada contact, sambil2 menjejak dan mencari balik yang mungkin dah terputus hubungan.

Kalau korang kawan-kawan lama aku dulu, bleh la tinggal mesej dan bagitau kat aku… Atau kalau tau sesapa yang berkaitan pun… bleh la bagi tau aku. 😀

Aku namakan projek ini dengan nama, P.J.K – Projek Jejak Kawan