Irwansyah – Pencinta Wanita

Sunday, September 17th, 2006 | Hiburan Terlampau!, Life stories and bablings


irwanshah-pencinta-wanita.pngIrwansyah : Pencinta Wanita (OST Heart)
Download MP3 nya (jumpe ape kat google! )
Lihat MTV-nya di Youtube : video #2
Sehari dua nih, atau seminggu nih rasanya berhantu betul lagi nih aku dengar. Respek juga aku pada penggiat musik Indonesia yang kapan hari semakin banyak munculnya lagu-lagu yang menarik banget samada lirik mahupun melodi nya. Penyanyinya pula punya suara juga berbeda dan unik, rupa penampilan sudah semestinya ganteng2 belaka!

Jauh bener bedanya dengan lagu sampah-sampah yang ujud dari Malaysia. (Musik Malaysia melodi tah ape-ape! Lirik plak macam gampang. : Kecuali beberapa yang tertentu. ) Lepas tuh bile album tak laku, kata Lanun Cetak Rompak laa.. Piracy laa.. Peminat terlalu DEWA-dewakan indon punye muzik laa, babi laa.. hamjadah laa..kan kan. Dalam 1 album Malaysian tuh, ada 3 jer lagu ‘boleh dengar’, bukan sedap. Tapi kalo album Yahudi Dewa tuh 12-12 lagu pun sedap dan lain2 style. Tak dapat dah macam album Brutal – XPDC dulu, semua lagu sedap!.

Lagu ini punyai melodi dan irama yang cacthy, walaupun starting tak berapa best sangat.. tapi chorus part mmg masyuk.. nyanyian pula tiada ala2 gospel dan mendayu style Malaysia. Apatah lagi terpekik terlong tak tentu tempat. Liriknya juga kuat, tidak seperti lagu2 malaysia yang masih pakai teori 60an, typical, moderate bla bla. AKu kutuk muzik malaysia? Ya!! dan meluahkan kebosanan dan benci melihat statik pemikiran membuat lagu ttg cinta tapi penyampaian sama cara dulu2. Dah la tuh nak buat lagu2 kehidupan pun tak reti!.
Stop! Paste The Lyric!

Irwansyah – Pencinta Wanita

Kutemukan dalam pencarian
Cinta sejati untuk hidupku
Kurang lebih yang seperti dia
Kuharap dalam cintaku

Ku tak mau menjanjikannya
Pasti bahagia bila denganku
Biar dia rasakan sendiri
Betapa gilanya cintaku

Chorus :
Aku memang pencinta wanita
Namun ku bukan buaya
Yang setia pada seribu gadis
Ku hanya mencintai dia

Aku memang pencinta wanita
Yang lembut seperti dia
Ini saat ku akhiri semua
Pencarian dalam hidup
Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia

Selamat menikmati! Yah! komen untukku juga sekali di bawah inih! (pastinya gue dapat kutukan dari pencinta musik malaysia dech! )
*** Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia … ***
- Dia yang kini udah mula me-sms-i ku dengan perkataan “miss you too”

hoho! poyo!

66 Comments to Irwansyah – Pencinta Wanita

solidmind
September 18, 2006

Aku rasa mesti ramai yg tak pueh hati ngan kritikan ko nih…
Tapi aku memang sokong kritikan pedas ko tuh…
Harap2 lepas nih ramai la lagi artis malaysia yg buat album sampah hahaha…

rdylez
September 23, 2006

catchy la brader :P

jaja
October 2, 2006

lagu indonesia bukannya best sangat..tiru lagu malaysia je lebih.
copy org malaysia punya idea..

rdylez
October 3, 2006

ko tgh dilamun cinta ke mystic? setelah dekat 10x aku baca post ni, tergerak lak ati aku :) hahaha…jgn marah klu aku slh…

“Ku tak mau menjanjikannya
Pasti bahagia bila denganku
Biar dia rasakan sendiri
Betapa gilanya cintaku” ——– part feveret aku~

nor syazwani
October 16, 2006

bes giler arr lagu pencinta wanita..saya minat arr kt irwansyah..kan bes die dagandingkan dengan agnes monica.dalam cter my heart mcm geram

nana cute!!
October 22, 2006

hai..lagu ni sdp sngt..n sesaper nk knl blh invite kat orang nye emel
>dianRU_0791@yahoo.com

holo
October 22, 2006

ko ni penjiwang karat! hahaha

ayla^blast
November 1, 2006

jgn asyik kutuk lagu malaysia gak…….lagu indonesia pon cam bangang je.baru buat lagu pencinta wanita dah bangga x sedar diri.

ayla^blast
November 1, 2006

cite my heart 2 pon bukannye best sangat….xde motif!!!lain la cam filem malaysia contohnya REMPIT tunjuk real life skang ni

ayla^blast
November 1, 2006

ade yang komen malaysia x reti wat lagu2 kehidupan……cuba la lagu indonesia wat lagu kehidupan tu…tengok leh ke x!!!sekurang2nye malaysia ade inisiatif nak wat lagu2 kehidupan bukan cam lagu indonesia je asyik lagu cinta macam fairy tales….masih dalam dilema kanak2

Nizam Ahamad
November 1, 2006

Ayla^blast.
cerita MyHeart aku akui mmg tak best langsung. Dan crita dia typically love story.
Tapi about the songs, lagu2nya berjaya.

cerita rempit tuh baru jer wujud.. sebelum tu cerita2 haslaman dan mohidenan. KL menjerit jua satu contoh baik. Realiti.

Dah baca semua lirik lagu2 dewa? peterpan? ungu? jikustik? slank?
mmg tak dinafikan, lagu cinta tetap satu perkara wajib. tapi mereka tidak tolak ketepi lagu2 kehidupan. Lagu malaysia? all in album are jiwang.

ayla^blast
November 1, 2006

nizam ahamad,
mmg x dinafikan lagu my heart pon berjaya gak…tp mmg kadang2 pompuan ni pandang gak rupa penyanyi ni….salah satu faktor gak…contohnya my heart 2….kalo tgk komen kebykannya sure pasal rupa.so…. berjaya atas faktor kualiti atau beautify????
mungkin sy terlalu beremosi tp apa yg oleh sy katakan malaysia berjaya menghasilkan lagu yg berkualiti….

ayla^blast
November 1, 2006

semmgnye mereka pon x ketepikan lagu2 kehidupan…tp sy rasa marah bila ada yg berfikiran kolot mengatakan malaysia x pandai hasilkan lagu2 kehidupan…kita tgk blik too phat..alhamdulillah..karya moden yg selitkan nasihat dr segi moraliti & islamic.

Sarhan Ezani
November 13, 2006

aku memang pencinta wanita namun ku bukan buaya.. bestnyer lagu niii………..

Sarhan Ezani
November 13, 2006

aku memang minat giler la lagu ni. sape2 nak berkenalan ni no saya: 0173896146 Bukit Kayu Hitam..

shakeira
November 17, 2006

hai…

bukannya apa2 yah…
menurut saya lagu2 indo tuh melodinya jauh lebih catchy dan menarik daripada lagu2 malay… lebih enjoyable gitu…
mungkin opini saya agak bias karna saya sendiri orang indo…
but i’ve got the proofs…
di malaysia banyak lagu2 indo yg dipublished dan mereka cukup populer di sana sampai ke singapura…
tapi penyanyi2 malay(kecuali siti nurhalizah) tidak ada yg masuk ke indonesia karna kita sudah terlalu banyak penyanyi berkualitas…
nah ini ya sebuah proof yg cukup kuat untuk membuktikan kalau memang penyanyi2 dan lagu2 indonesia ituh lebih berkualitas…
masalah realisitism, jangan stereotype-kan movie2 dari indonesia unrealistic cuma setelah kalian nonton Heart saja…
karna Heart bisa dibilang bukan top movie di indo sendiri…

sekian opini saya…

comment aja lagi kalau ada yg tidak setuju…

i don’t mind…

Frida
November 22, 2006

Yap bener..My Heart bukan top movie nya indonesia… Gw malah lebih suka film2 tipe “Jomblo”, “Berbagi Suami”.. tentang Music Indonesia dibanding Malaysia??!! Jujur Music Indonesia lebih enak didenger tuh,,,ini berdasarkan penilaian gw sebagai orang awam yang cuma mengandalkan “Kuping” dan “Hati” bukan berdasarkan berkualitas or gak

Frida
November 22, 2006

Film dan music kan tujuannya untuk menghibur yang nonton and yang denger…bukannya bikin sakit kepala hehehe

era MNT
November 25, 2006

cerita heart ini hmpir dgn kisahku….tp yang skitnya aku yg bersamaan dgn watak Nirina Zubir….
tp bkn skt hati tp ketumbuhan otak….tumour.bnyk kali ku ulang cerita ini,komenku….mahkota dedaun yang besar utk Acha….
xsesuai……..

e-mailku: neurofire_alive@yahoo.co.uk
twinlove_alive@yahoo.co.uk
eden_teoyaominqui@yahoo.co.uk

era MNT
November 25, 2006

harap kamu semua bagi komen yang baik2 bukan menghancurkn industri muzik n filem…lagu pencinta wanita n heart amat memberi inspirasi bagiku utk membuat lirik….lgu….bgi Malaysia! papai

-No Name-
November 27, 2006

1- Alah dari tgk cerita my heart lagi baik tgk cerita Pendekar Bujang Lapok ke…Madu Tiga ke..P.Ramlee berlakon 100000000 kali ganda lebih baik dari cerita my heart yg bangang tu…

2- Wahai org-org indon semua…korang slalu ke dengar lagu malaysia???Kitaorg tahulah yg mana sedap or yg mana masin (masin????)

Jangan marah lah dgn apa yg aku cakap nih…mungkin aku kata ni ada yang betul…

sri
December 5, 2006

Bagi kami, kami tidak pernah meributkan dari mana asal musisi dan musik yang dimainkan, yang terpenting adalah bagaimana ia dapat dengan sederhana menikmati karya musisi tersebut dari dan dengan hati.Sekiranya belum berkenan di hati, ya sudahlah, jangan membencinya, demikian pula jika menyukainya, jangan terlampau memujinya. Semua ada takarannya dan takaran yang ideal adalah yang sederhana, moderat dan biasa saja. Indonesia dan Malaysia sama-sama belajar, kemarin dan nanti.

irwansyah
December 15, 2006

ku suka pada mu

rizhan
December 28, 2006

aku memang bengang giker kalau ada org kutuk negara aku..sebabnya kita patut menutup keaiban orag lain, bukannya mendedahkannya…lagu jiwang karat ke..sampah ke…peduli ape…kutuk bebanyak pun, yang nyatanya ramai warga indon memang gila ‘bangat’ nak jadi org malaysia…kalau x, xlah ramai sgt warga negara mereka kat sini

Nizam Ahamad
January 1, 2007

kalau dah sampah.. sampah jugak..
mmg ramai orang sanggup kata sampah tuh wangi sebab orang2 dia yang buat kan?

agn
January 2, 2007

ya, kalau nggak suka jangan didenger. Susah bener sih!

agith
January 4, 2007

music itun universal…so ………….!!

AV JB
January 9, 2007

lagu indon mmg best sgt, sume lagu mereka ade mengandung makne tersendiri tak mcm lagu malaysia yg takde makna langsung jek…ade lagu best pun dlm album satu dua lagu jek yg lain hampeeeeeee…

hoppus
January 19, 2007

menurut saya musik indonesia jauh2 lebih maju. Banyak band2 dan lagu2 yg saban harinya diputar radio2 malaysia. Itu adalah bukti.fakta. coba apa yang dilakukan artis2 malaysia di indonesia?
mereka malas dan kuang giat mempromosikan lagu2nya. atau malah lagunya ‘gak laku. sungguh ironis untuk negara seperti malaysia.yang sarat hiburan berkels dibandingkan indonesia.setiap tahunya malaysia mengedakan konser artis dunia.tapi anehnya artis malaysia tidak pernah belajar.bandingkan dg indonesia walaupun tak semeriah malaysia, namun seakan-akan tidak pernah kehabisan stok artis2 yg siap bersinar.seharusnya bangsa malaysia harus bersyukur dengan kemajuanya saat ini.

eko
January 23, 2007

mana dadamu, ini dadaku!!!
jangan menghina suatu negara hanya karena tidak suka lagu-lagunya. musik tidak pernah berbohong.

hoppus
January 23, 2007

Lho saya itu tidak menghina.karena ini fakta.justru karena masyarakat malaysia sendiri banyak berpendapat musik malaysia seperti sampah. menurut saya kurang variasi.saya mendengar musik soundtrack film bola & gincu (kalau saya tidak salah), musik nya bagus dan menarik. saya kira itu musik luar negri ternyata asli band malaysia.itulah sebenarnya banyak musik malaysia yang bagus tapi kurang apresiasi dari peminat musik dalam negri dan kurangnya proosi lewat video klip. bayamgkan saja band2 indonesia dalam satu album bisa meluncurkan 5-6 video klip.agar peminatnya tidak bosan.
sekian opini dari saya

jess
February 8, 2007

Saya ada satu pertanyaan,irwansyah nie betul-betul dah mati ke? Saya dengar khabar angin je masa perayaan krismas tahun lepas.Saya rasa tak percaya sebab tu saya harap sesape je boleh bagi maklumat mengenainya.Saya memang minat giler kat irwansyah.

jess
February 8, 2007

Sesape yang baru pertama kali mendengar lagu pencinta wanita mesti nak dengar semula lagu tu kan?Maka tak hairanlah kenapa lagu nie sering diputarkan di radio.Help me anybody please tell me the truth………………..!

satria
February 19, 2007

untuk eko
kalo menanggapi sesuatu itu dicermati dahulu
jangan asal main “dada– dada”

tanggapilah dengan pernyataan yang profeional
jgn hanya sekilas, main dada lagi

athirah
March 16, 2007

kau tu ganteng banget

shzlynn
March 24, 2007

Industri muzik masa kni perlu ikut era semasa tanpa mencicirkan gaya ketimuran.
memang faktor rupa menjadi salah satu faktor populariti sesebuah lagu tersebut.
apa pun artis malaysia kena lebih berjuang & mantapkan industri filem malaysia.
saya jua akui lagu dari indonesia memang rancak n memikat hati peminat.

yah
April 21, 2007

saya ada kawan yg suka sangat lagu endon

Ima
May 2, 2007

When we are discussing about this topic, malaysian always be proud of Search. Padahal, Search kan udah jadul banget tul ga? tapi sudahlah biarkan saja mereka, kalo pecinta muzik malay selalu berpijak pada kehebatan jaman dulu yang sekarang sudah ketinggalan itu. Kalo selalu melihat ke belakang, kapan majunya????.
regards

zenz
May 3, 2007

dari segi musik, musik indonesia memang lebih variatif n menarik…

fuckyeah
May 3, 2007

Apa bagusnya musik2 malaysia sekarang??????

negara kalian selalu menghina negara kami, Indonesia ….merendahkan dan selalu merasa lebih baik martabatnya dari kami …. keparat kalian kalau bukan karena Indo kalian ga akan bisa semaju sekarang

memalukan …. negara busuk macam kalian memang selera musiknya rendah ….wajar , kampungan …..

fuckyeah
May 3, 2007

SEARCH ?? SLOW ROCK MELAYU ????

bikin aku mual ……muntah muntah ….selera musik kalian memang rendah

budak-indo
May 3, 2007

musik malaysia dari tahun 80-an sampai 2000 tak pernah berkembang
cuma rock melayu a-la scorpion
jenuh!!!

fuckyeah
May 3, 2007

kalian sebut ROCK MACAM KANGEN BAND itu berselera tinggi ???

saya makin kasihan dengan selera musik kalian ……

doni
May 3, 2007

ehehehe fuckyeah, agree with that

rock melayu mendayu dayu – bener2 kasta terendah dalam musik rock yang pernah saya dengar ……

mengerikan …

bagas
May 3, 2007

menurut gue sih napa kita berdebat masalah ini? Nikmatin aja kalo lo suka dan buang kalo gak. Berpendapat boleh but jngn sampe menghina ya bos!
Dulu di tahun 90-an gue suk bnget lagu2 Malaysia seperti, Nora, salim iklim, search, ella etc but sekarng gue suk cuman Sheila Majid, Too Phat, ahli Fiqr..kenapa? Mungkin karena saya pikir gak ada perkembangan disitu…jenis lagu dan nadanya sama saja.

mirza
May 4, 2007

musik malaysia,bagus juga kok,saya fans berat sheila madjid.

anaksinga
May 6, 2007

musik malaysia bagus2 juga kok.
Kalahnya, cuman pada promosi aja.

Steve McCenzie
May 16, 2007

Hmmm…music indonesia is the best lar’ to good to compare to malay musik or chinese musik.

I’m european, so i’m neutral. Thats my humble opinion :)

andrey
May 24, 2007

Musik indonesia emang lebih maju dari pada Malaysia. Liat aja DEWA, PADI dll. Bagus banget mereka. Malaysia?? Mana yach?

Yavino
May 26, 2007

Tidak semua lagu2 dari Indonesia bagus2…
Have you ever heard the fucking song from Kangen Band or Radja? I am sick of listening their songs, I swear… Dan juga banyak lagu2 artis malaysia yang gw suka… Gw fans nya Sheila Madjid…..

Just enjoy the songs…. Jangan saling iri…..

ekhy
May 30, 2007

saya pernah kuliah d malay selama 3 tahun,selama itu saya meneliti perkembangan musik d sana,menurut saya memang musik malay jauh trtinggal d banding musik indo,mreka masih berkiblat ke scorpion,etc!harusnya mereka sadar dan membuka mata lebar-lebar,jaman telah berubah!!!!!

MISS UNIVERSE
June 13, 2007

EK ELEH,,BAJET KO 2 BES SGT KE!!!4 YOUR INFORMATION BYK PENYANGAK INDON2 KT M’SIA NI!!!!PESAL KTUK2 M’SIA??DASAR PEROSAK BANGSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KO NI LYK DUK KT LUBANG TAIK JER!!!!!!!!!!!!!!BLA R…………………

jumari jipan
June 13, 2007

kpd pmint2 idong kembang (irwansyah) lbih baik korang mint sm salim ke,m.daud kilau ke,osman kering ke,,baru dkatakn pmint seni m’sia…tak gitu?ko ingt ACHA TIMuN ko 2,cantek sgt ker?exam pun blum tentu pas!!

RIMPA
June 13, 2007

I PEMINAT FANATIK IRWANSYAH!!!!LUV U!!LUV U!!!LUV U!!!!NK CONTACT LA NO NI 01729495968

KAK NASPURA & BANG MAILY
June 13, 2007

SAYA BANG MAILY..WALAUPUN SAYA DAH BRKHWIN & MMPUNYAI 3 ORANG ANAK TP SAYA MENCINTAIMU IRWANSYAH…..OH,IRWANSYAHHH…..I LOVE U SO MUCHH……..DENGARLAH LUAHAN HATIKU INI WAHAI IRWANSYAH……MMMMMMMMUUUUUAAAAAHH…..N MMMMMMMUUUUUAAAAAHH..

CARM EN ELIZABETH JUANITO ECHO SKY BRAVA CORTEZ
June 14, 2007

hye..I’m carmen and i ni tak berapa mint sangat kat music2 jiwang meleleh ni.cam lgu pencita wanita,berdua lebih baik and so on….i think lebih baik u all cenderung kpd music2 barat ni,at least u all dapat gak improvekan bi u all..u all tu pun bukannye fasih sgt berbhsa enggrs!!!!!!!!!!see you babe…

C-MA MMPGA 1103
June 14, 2007

ERMM…TAK SANGKA RAMAI GAK PEMINAT ARTIS INDON KAT M’SIA NI..IRWANSHAH LA..ACHA TIMUN LA..MCM BEZ JE!!!IRWANSHAH TU BUKANNYA HENSEM SGT PUN,HARAP HIDUNG JER BESAR!!!AKU MALAZNAK CKP BNYK2,..APSAL LA KORANG NI BONGOK SGT?!!MALAYSIA TU NEGARA KITA GAK,APSAL LA KKORANG KUTUK2 MUZIK KITA?!!!///

Nizam Ahamad
June 15, 2007

@kepada YANG NAMA SEMUA HURUF BESAR

Ko orang yang sama!.. ape kejadah buat macam ramai2 orang.. kutuk laa sokong laa.. hipokrit sungguh!.. munafik sungguh ko nih..
email sama. nama lain2.. blah laa..

ko masuk sini pun sebab cari lagu irwansyah kan? blah la lu.. haha

pecinta_irwansyah
June 20, 2007

hy……lu smua jangan munafik lagu-lagu indon kan mang lebih best….buktinya…..banyak penyani indon yg lebih terkenal than penyanyi malay…..yg gw tau cma SITI NURHALIZAH, TOO PHAT!DAH GAK DA LG…..musik jelek….suara hanya bisa suara ala baca QURAN…..Dangdut ABIS…….GAK UP DATE

miniey cute
July 3, 2007

lagu indon mmg best lahh…….irwansyah mmg best

malay_TRULY CHEAPEST
July 22, 2007

gimana mo bisa nyanyi bagus,pake baju aja ga pernah beres,kasian kaya tp kampungan hahaha,rambut aja masih gondrong g jelas,rambutnya itu g tahan cowonya masi pake minyak urang aring,kalo emang musiknya jelek y udah ngaku aja,jangan nyalahin negara orang,apa kabarnya P RAMLI,masih suka nyanyiin lagunya hahahaha dasar norak,kampung,katroxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx,baru kaya dikit aja d sombong,pake ngikutin bikin tiga diva lagi,lawan trio macan aja artis lo tuh bakal lewat semua,hidup indo indo indo,malaysia BEAUTIFUL LIER,ama dangdut aja kalian suka,udah ngaku aja,!!!!! kacian deh loe,g punya bahasa gaul,SEKALI KAMPUNG TETAP AJA KAMPUNG,

hoppus
July 24, 2007

“wee.eee… da apa mr X ?”. “gini mbah darmo.” “orang malaysia koq musiknya jadul sekali.” “jadul gimana mr x?”.” lha wong ini kan 2007! masak musiknya slow rock gitu…”.”yang nyanyiin juga dah pada modar mbah darmo”.

SSUUUUUUUUUULLLLLAAAAAAAAAAAAAAPPPP SEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLIIIIIPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!

i'm indon so?
August 14, 2007

hauhauhauha………

tau… susah amat….

woy malay…

cupu aja bangga lo semua…

wkwkw…

woy ga usah musik dah awak bahas…

gune tudung pun tak boleh..!

wkwkw..

(pake jilbab baju jangkis bro…! GAUL..!!!!)

hauhauhauha….

nurnaharusyda
October 27, 2007

tolong la sikit jangan kutut melaysia.indon pun apa kurangya

Wulan
April 2, 2008

ya bgs2 z dech apalagi lagu-lagunya yang oke banget!di tambaha uh…….. ganteng banget dech…………………..btw ada yang marah donk?????ah sekalian promosi ah bwt cwe2 malaysia yang mau temenan ma aku Hubungin aja yach ke bajuni5@plasa.com

PaNdu MyUng ShEEhaN
December 28, 2008

HaHaHa..UDaHLaH, GiLee KaWaN2ku DaRi InDoNeSia, GaK kaSiH aMPuN SaMa SeKaLi..KaSian TuH ORaNg MaLaYsia DaH PaDa NaNgiS CiNa DiKaTaiN MuLu..

BuaT OraNg MaLaYsia, SaBaR Ya..

Who Am I?

Huh! Nizam 'Mysticmind' Ahamad. Currently is a jobless person. T_T. A Web & Multimedia Designer freelancer and an Internet Entrepreneur. Web, WordPress, Design, Flash, Motion Graphic & PHP enthusiast. Founder & Owner of Pergh.com, Malaysia's premier artist & comics community. Experienced in web development since 2000. And many more.... [full profile here]

Catch me? :

Location : Klang - Shah Alam - K.Lipis
Working : Self Employed
Twitter : @mysticmind
Facebook : nizam.ahamad
YM! : mysticdreamworks
Gmail : nizam.ahamad
Maxis : 017-2516254

Will blog for money :D



Komen Terkini

  • Michelle { Mark Barron The networking beetewn sessions has been great, and the presenters have made every session a great learning experience! The home office staff has a servant's heart, and it shows! Looking forward to the rest of the day, but feel bittersweet about this ending so soon! Definitely will go back to the Jeff Miller Branch in Springfield MO ready to maximize my position as an AUM!!!!! Great, great training and interaction! Thanks Liberty National! } – Mar 12, 4:12 AM
  • Dheeraj { Carol_C - Oh my, this picture is snehtmiog else. Shows your comical and yet witty side Carlos. Very nice. Cant wait to see more from you. Will stay tuned for sure. Good luck! } – Mar 11, 10:14 PM
  • Nizam Ahamad { Sangat betul tuan ahmad fani. Cuma mungkin macam saya citer.. dia try google, cari basic punya. Tapi tak ada. Kita yang dah main hari mmg rasa kachang jer. Tak caya? try buka software yang bukan bidang kita, ataupun bahasa pengaturcaraan yang kita bukan ahli misalnya kita lazim dengan msqyl dan php. tetiba nak kene belajar ASP.net, of course tgk kod dia kita dah blur, takde atau terlalu kurang persamaan. Kita google, cari basic.. but found none. Atau takde citer pasal asas. Boleh.. kita try and error cam biasa, tapi let say.. it took us about 2 month instead of 2 day. :D } – Jan 21, 12:14 PM
  • Ahmedfani { Part basic tu ialah tanda org tu nak belajar. So kalau dia tau basic, maknanya dia mmg ada keinginan yg tinggi utk belajar. Kalau basic pun nak tolong disuapkan, apa yg tinggal utk usahanya sendiri? } – Jan 21, 12:02 PM
  • Nizam Ahamad { Halif Saat : tuh la... Malay mudah tua :D Yang kekal muda cuma presiden dia je. hihi :D Maizul : Nih dah design lama. dah setahun dah. Tgh nak siapkan design baru utk 2013 skang nih. } – Jan 19, 6:09 PM
  • maizul { wow cantik design baru blog ni. } – Jan 19, 5:11 PM

Arkibs

Statistiks

Ada makhluk tuhan sedang merayau-rayau dalam web ini.