Irwansyah – Pencinta Wanita

irwanshah-pencinta-wanita.pngIrwansyah : Pencinta Wanita (OST Heart)
Download MP3 nya (jumpe ape kat google! )
Lihat MTV-nya di Youtube : video #2
Sehari dua nih, atau seminggu nih rasanya berhantu betul lagi nih aku dengar. Respek juga aku pada penggiat musik Indonesia yang kapan hari semakin banyak munculnya lagu-lagu yang menarik banget samada lirik mahupun melodi nya. Penyanyinya pula punya suara juga berbeda dan unik, rupa penampilan sudah semestinya ganteng2 belaka!

Jauh bener bedanya dengan lagu sampah-sampah yang ujud dari Malaysia. (Musik Malaysia melodi tah ape-ape! Lirik plak macam gampang. : Kecuali beberapa yang tertentu. ) Lepas tuh bile album tak laku, kata Lanun Cetak Rompak laa.. Piracy laa.. Peminat terlalu DEWA-dewakan indon punye muzik laa, babi laa.. hamjadah laa..kan kan. Dalam 1 album Malaysian tuh, ada 3 jer lagu ‘boleh dengar’, bukan sedap. Tapi kalo album Yahudi Dewa tuh 12-12 lagu pun sedap dan lain2 style. Tak dapat dah macam album Brutal – XPDC dulu, semua lagu sedap!.

Lagu ini punyai melodi dan irama yang cacthy, walaupun starting tak berapa best sangat.. tapi chorus part mmg masyuk.. nyanyian pula tiada ala2 gospel dan mendayu style Malaysia. Apatah lagi terpekik terlong tak tentu tempat. Liriknya juga kuat, tidak seperti lagu2 malaysia yang masih pakai teori 60an, typical, moderate bla bla. AKu kutuk muzik malaysia? Ya!! dan meluahkan kebosanan dan benci melihat statik pemikiran membuat lagu ttg cinta tapi penyampaian sama cara dulu2. Dah la tuh nak buat lagu2 kehidupan pun tak reti!.
Stop! Paste The Lyric!

Irwansyah – Pencinta Wanita

Kutemukan dalam pencarian
Cinta sejati untuk hidupku
Kurang lebih yang seperti dia
Kuharap dalam cintaku

Ku tak mau menjanjikannya
Pasti bahagia bila denganku
Biar dia rasakan sendiri
Betapa gilanya cintaku

Chorus :
Aku memang pencinta wanita
Namun ku bukan buaya
Yang setia pada seribu gadis
Ku hanya mencintai dia

Aku memang pencinta wanita
Yang lembut seperti dia
Ini saat ku akhiri semua
Pencarian dalam hidup
Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia

Selamat menikmati! Yah! komen untukku juga sekali di bawah inih! (pastinya gue dapat kutukan dari pencinta musik malaysia dech! )
*** Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia … ***
– Dia yang kini udah mula me-sms-i ku dengan perkataan “miss you too”

hoho! poyo!

66 thoughts on “Irwansyah – Pencinta Wanita

  1. ekhy

    saya pernah kuliah d malay selama 3 tahun,selama itu saya meneliti perkembangan musik d sana,menurut saya memang musik malay jauh trtinggal d banding musik indo,mreka masih berkiblat ke scorpion,etc!harusnya mereka sadar dan membuka mata lebar-lebar,jaman telah berubah!!!!!

  2. MISS UNIVERSE

    EK ELEH,,BAJET KO 2 BES SGT KE!!!4 YOUR INFORMATION BYK PENYANGAK INDON2 KT M’SIA NI!!!!PESAL KTUK2 M’SIA??DASAR PEROSAK BANGSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KO NI LYK DUK KT LUBANG TAIK JER!!!!!!!!!!!!!!BLA R…………………

  3. jumari jipan

    kpd pmint2 idong kembang (irwansyah) lbih baik korang mint sm salim ke,m.daud kilau ke,osman kering ke,,baru dkatakn pmint seni m’sia…tak gitu?ko ingt ACHA TIMuN ko 2,cantek sgt ker?exam pun blum tentu pas!!

  4. KAK NASPURA & BANG MAILY

    SAYA BANG MAILY..WALAUPUN SAYA DAH BRKHWIN & MMPUNYAI 3 ORANG ANAK TP SAYA MENCINTAIMU IRWANSYAH…..OH,IRWANSYAHHH…..I LOVE U SO MUCHH……..DENGARLAH LUAHAN HATIKU INI WAHAI IRWANSYAH……MMMMMMMMUUUUUAAAAAHH…..N MMMMMMMUUUUUAAAAAHH..

  5. CARM EN ELIZABETH JUANITO ECHO SKY BRAVA CORTEZ

    hye..I’m carmen and i ni tak berapa mint sangat kat music2 jiwang meleleh ni.cam lgu pencita wanita,berdua lebih baik and so on….i think lebih baik u all cenderung kpd music2 barat ni,at least u all dapat gak improvekan bi u all..u all tu pun bukannye fasih sgt berbhsa enggrs!!!!!!!!!!see you babe…

  6. C-MA MMPGA 1103

    ERMM…TAK SANGKA RAMAI GAK PEMINAT ARTIS INDON KAT M’SIA NI..IRWANSHAH LA..ACHA TIMUN LA..MCM BEZ JE!!!IRWANSHAH TU BUKANNYA HENSEM SGT PUN,HARAP HIDUNG JER BESAR!!!AKU MALAZNAK CKP BNYK2,..APSAL LA KORANG NI BONGOK SGT?!!MALAYSIA TU NEGARA KITA GAK,APSAL LA KKORANG KUTUK2 MUZIK KITA?!!!///

  7. Nizam Ahamad

    @kepada YANG NAMA SEMUA HURUF BESAR

    Ko orang yang sama!.. ape kejadah buat macam ramai2 orang.. kutuk laa sokong laa.. hipokrit sungguh!.. munafik sungguh ko nih..
    email sama. nama lain2.. blah laa..

    ko masuk sini pun sebab cari lagu irwansyah kan? blah la lu.. haha

  8. pecinta_irwansyah

    hy……lu smua jangan munafik lagu-lagu indon kan mang lebih best….buktinya…..banyak penyani indon yg lebih terkenal than penyanyi malay…..yg gw tau cma SITI NURHALIZAH, TOO PHAT!DAH GAK DA LG…..musik jelek….suara hanya bisa suara ala baca QURAN…..Dangdut ABIS…….GAK UP DATE

  9. malay_TRULY CHEAPEST

    gimana mo bisa nyanyi bagus,pake baju aja ga pernah beres,kasian kaya tp kampungan hahaha,rambut aja masih gondrong g jelas,rambutnya itu g tahan cowonya masi pake minyak urang aring,kalo emang musiknya jelek y udah ngaku aja,jangan nyalahin negara orang,apa kabarnya P RAMLI,masih suka nyanyiin lagunya hahahaha dasar norak,kampung,katroxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx,baru kaya dikit aja d sombong,pake ngikutin bikin tiga diva lagi,lawan trio macan aja artis lo tuh bakal lewat semua,hidup indo indo indo,malaysia BEAUTIFUL LIER,ama dangdut aja kalian suka,udah ngaku aja,!!!!! kacian deh loe,g punya bahasa gaul,SEKALI KAMPUNG TETAP AJA KAMPUNG,

  10. hoppus

    “wee.eee… da apa mr X ?”. “gini mbah darmo.” “orang malaysia koq musiknya jadul sekali.” “jadul gimana mr x?”.” lha wong ini kan 2007! masak musiknya slow rock gitu…”.”yang nyanyiin juga dah pada modar mbah darmo”.

    SSUUUUUUUUUULLLLLAAAAAAAAAAAAAAPPPP SEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLIIIIIPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!

  11. i'm indon so?

    hauhauhauha………

    tau… susah amat….

    woy malay…

    cupu aja bangga lo semua…

    wkwkw…

    woy ga usah musik dah awak bahas…

    gune tudung pun tak boleh..!

    wkwkw..

    (pake jilbab baju jangkis bro…! GAUL..!!!!)

    hauhauhauha….

  12. Wulan

    ya bgs2 z dech apalagi lagu-lagunya yang oke banget!di tambaha uh…….. ganteng banget dech…………………..btw ada yang marah donk?????ah sekalian promosi ah bwt cwe2 malaysia yang mau temenan ma aku Hubungin aja yach ke bajuni5@plasa.com

  13. PaNdu MyUng ShEEhaN

    HaHaHa..UDaHLaH, GiLee KaWaN2ku DaRi InDoNeSia, GaK kaSiH aMPuN SaMa SeKaLi..KaSian TuH ORaNg MaLaYsia DaH PaDa NaNgiS CiNa DiKaTaiN MuLu..

    BuaT OraNg MaLaYsia, SaBaR Ya..

Comments are closed.