Resepi Strawberry Bercoklat Siti Nurhaliza

Antara Siti Nurhaliza Datuk K dan Strawberry
Resepi rahsia Strawberry Bersalut Coklat Siti Nurhaliza terbongkar!!!

Bahan-bahan diperlukan:
– Beberapa biji strawberry terpilih.
– Serbuk koko (Cocoa Powder) untuk masak punye tu.
– Susu cair
– Peti Sejuk ^_^

Strawberry Beli Kat Giant Kah KahDapatkan beberapa biji strawberry yang segar dari pasaraya berhampiran.
Sambil-sambil tu cari serbuk coklat, sebenarnya serbuk koko untuk masak atau ada juga dalam bentuk kepingan-kepingan bersalut timah yang biasa kita jumpa tuh, tapi bukan coklat yang makan terus tu. Kalau nak cuba pun bleh jer. Oh ya, pastikan anda membasuh bersih2 strawberry tuh. Maklum laa banyak kimia2 chemical bahan awet untuk jaga buah tuh sebelum sampai ke Pasaraya tuh.

Untuk dapatkan coklat yang lebih sedap. Bancuh serbuk koko secukup rasa dengan air panas tak berapa panas pada kadar pekat yang berpatutan. Banyak mana? ikut laa, kalau korang nak makan berdua, 12 biji agak2 segelas la kot. kalau makan 3`00 orang tuh sebaldi agaknye..

Kemudian tambah susu panas. Susu cair tuh tau, bukan susu lemak manis berkrim yang pakai buat air biasa tu. Nak rasa lagi sedap atau pelik sikit, bleh la tambah Nescafe, biar ada rasa mocha atau neslo sket2 gitu.Sikit dah laa.. banyak kang jadi strawberry kopi plak. :D

Setelah mendapat kadar pekat coklat yang dikehendaki, celupkan strawberry kedalam coklat. Kot ye pun jangan la sampai tenggelam. Tapi ikut korang laa, kalau nak jadikan ianya strawberry rendam cokelat. Kah kah kah.

Setelah itu, susuh elok2 dalam pinggan ke, mangkuk ke, piring ke, masukkan kedalam peti sejuk. Biorkan la sekejap gitu. Kemudian, makanlah dengan linangan air mata kegembiraan!..
Strawberry Bersalut Coklat Yang Sedap

* Inilah wajah sebenar Strawberry Bersalut Coklat. (Peh!, tus air liur. Akekeke)

Aku pos nih saje nak kejar enjin carian. Hoho.. tapi resepi tuh Datuk K bagi kat aku tau! aku research tauu.. aku try buh rasa oren dalam coklat tuh sedap gak.. ^_^

Korang try2 la buat cokelat nih, then bagi kat Maya Karin ke, Fasha Sadha ke, Raja Farah ke.. mana laa tau sangkut. :P

NOTA : Jika anda mengalami sakit2 selepas makan, jangan salahkan saya. :D Ada sangat banyak resepi Strawberry Bersalut Coklat kat luar sana. Contohnya cari kat google. Tgk sini! Hasil carian google bagi Strawberry Covered Chocolate

16 thoughts on “Resepi Strawberry Bercoklat Siti Nurhaliza

  1. Adzakael

    actually kan Mistik
    ko nak pakai cokelat yg kite biasa buat makan pon bole
    tp lagi mahal dr cokelat org biase buat masak tu
    yg cokelat org biase buat masak tu pahit nak mampis
    aku haritu buat brownies
    pakai cokelat Cadbury beli kat 7 Eleven lagi
    kang aku balik kalu
    aku bikin brownies lagik

  2. Nizam Ahamad

    mmg ngarut pun..
    pos blog tak perlu terlalu statik. sebab ia akan membuatkan anda tertekan.. tuh pasal la blog aku camnih.. hoho

    lepas siti kawin.. kat klcc ada menu strawberry bersalut coklat.
    dan mesti ramai orang atau sedikit orang akan search..

    this is an experiment btw.. menjangka carian akan datang. :D

  3. Nizam Ahamad

    adzakael.

    coklat biasa tuh tak dapat feel RANGUP. hoho..
    aku pun bantai cokelat masak yang ada dalam freezer nih.. adik pompuan aku punya dulu.. umah dia aku duduk since dia balik kg.

    abih gak coklat tuh akhirnya..
    ada pahit sikit coklat masak tuh.. pure cocoa..
    tuh pasal taruk susu lemak tuh nak bagi best..

    erm.. kire ok gak laa mende nih.. masam sikit dan bercoklat..
    aku rasa, jenis strawberry tuh lg penting.. kalau strawberry tuh hampeh.. hampeh la jugak.. :D

  4. Nizam Ahamad

    nih cuma ANGGAP jer..
    mungkin betul mungkin salah.
    menduga apa yang mungkin orang cari..

    setelah saya survey.. keyword nih agak though.. so mmg susah nak dapat rank.. but.. apa salah mencuba.. aku suke exsperimen SEO nih.. :D
    dalam seminggu nih mungkin tak dapat lagi.. give it 2 minggu. huhu

  5. Bitol

    Hoho..dah try… memang sedap gile!

    Masa convo aritu booth kitorg jual strawberry coklat dengan harga RM2.00. Laris bak!!! 2 kali naik Cameron Highlands.

    Resepi yang kitorg gunakan, coklat murah campur ngan sedikit coklat cadbury, memang sedap kaw-kaw. Lebih 1000 batang terjual masa 3 hari pesta convo aritu. Kaye-kaye! :p

  6. murni munira

    confirm bez ke ni..sok2 klu i buat tak jd..sape yg patut i salahkan…muhahaha..tp i nak try ar gak kan..mn tau..pasni i bjaya tackle Dato’ @ Datuk x,y,z lak ke..huhuhu

  7. tulip

    ermm…cam best jak… ape kata kita try makan strawberry sambil makan cadbury? dalam mulut bukan saje besrsalut…malah sebati…(org malas je yg wat cam ginih)

    apepun aku nak try wat resepi nih

  8. puteri gunung ledang

    ermmm..sedap kot ase tu..
    best nye klu ada org yg sedia kn..
    sb mls nk wat..heheheh

Comments are closed.