Resepi Strawberry Bercoklat Siti Nurhaliza

Sunday, August 13th, 2006 | Hiburan Terlampau!, Life stories and bablings


Antara Siti Nurhaliza Datuk K dan Strawberry
Resepi rahsia Strawberry Bersalut Coklat Siti Nurhaliza terbongkar!!!

Bahan-bahan diperlukan:
- Beberapa biji strawberry terpilih.
- Serbuk koko (Cocoa Powder) untuk masak punye tu.
- Susu cair
- Peti Sejuk ^_^

Strawberry Beli Kat Giant Kah KahDapatkan beberapa biji strawberry yang segar dari pasaraya berhampiran.
Sambil-sambil tu cari serbuk coklat, sebenarnya serbuk koko untuk masak atau ada juga dalam bentuk kepingan-kepingan bersalut timah yang biasa kita jumpa tuh, tapi bukan coklat yang makan terus tu. Kalau nak cuba pun bleh jer. Oh ya, pastikan anda membasuh bersih2 strawberry tuh. Maklum laa banyak kimia2 chemical bahan awet untuk jaga buah tuh sebelum sampai ke Pasaraya tuh.

Untuk dapatkan coklat yang lebih sedap. Bancuh serbuk koko secukup rasa dengan air panas tak berapa panas pada kadar pekat yang berpatutan. Banyak mana? ikut laa, kalau korang nak makan berdua, 12 biji agak2 segelas la kot. kalau makan 3`00 orang tuh sebaldi agaknye..

Kemudian tambah susu panas. Susu cair tuh tau, bukan susu lemak manis berkrim yang pakai buat air biasa tu. Nak rasa lagi sedap atau pelik sikit, bleh la tambah Nescafe, biar ada rasa mocha atau neslo sket2 gitu.Sikit dah laa.. banyak kang jadi strawberry kopi plak. :D

Setelah mendapat kadar pekat coklat yang dikehendaki, celupkan strawberry kedalam coklat. Kot ye pun jangan la sampai tenggelam. Tapi ikut korang laa, kalau nak jadikan ianya strawberry rendam cokelat. Kah kah kah.

Setelah itu, susuh elok2 dalam pinggan ke, mangkuk ke, piring ke, masukkan kedalam peti sejuk. Biorkan la sekejap gitu. Kemudian, makanlah dengan linangan air mata kegembiraan!..
Strawberry Bersalut Coklat Yang Sedap

* Inilah wajah sebenar Strawberry Bersalut Coklat. (Peh!, tus air liur. Akekeke)

Aku pos nih saje nak kejar enjin carian. Hoho.. tapi resepi tuh Datuk K bagi kat aku tau! aku research tauu.. aku try buh rasa oren dalam coklat tuh sedap gak.. ^_^

Korang try2 la buat cokelat nih, then bagi kat Maya Karin ke, Fasha Sadha ke, Raja Farah ke.. mana laa tau sangkut. :P

NOTA : Jika anda mengalami sakit2 selepas makan, jangan salahkan saya. :D Ada sangat banyak resepi Strawberry Bersalut Coklat kat luar sana. Contohnya cari kat google. Tgk sini! Hasil carian google bagi Strawberry Covered Chocolate

16 Comments to Resepi Strawberry Bercoklat Siti Nurhaliza

Adzakael
August 14, 2006

actually kan Mistik
ko nak pakai cokelat yg kite biasa buat makan pon bole
tp lagi mahal dr cokelat org biase buat masak tu
yg cokelat org biase buat masak tu pahit nak mampis
aku haritu buat brownies
pakai cokelat Cadbury beli kat 7 Eleven lagi
kang aku balik kalu
aku bikin brownies lagik

(²²)
August 14, 2006

mengarut

Nizam Ahamad
August 15, 2006

mmg ngarut pun..
pos blog tak perlu terlalu statik. sebab ia akan membuatkan anda tertekan.. tuh pasal la blog aku camnih.. hoho

lepas siti kawin.. kat klcc ada menu strawberry bersalut coklat.
dan mesti ramai orang atau sedikit orang akan search..

this is an experiment btw.. menjangka carian akan datang. :D

Nizam Ahamad
August 15, 2006

adzakael.

coklat biasa tuh tak dapat feel RANGUP. hoho..
aku pun bantai cokelat masak yang ada dalam freezer nih.. adik pompuan aku punya dulu.. umah dia aku duduk since dia balik kg.

abih gak coklat tuh akhirnya..
ada pahit sikit coklat masak tuh.. pure cocoa..
tuh pasal taruk susu lemak tuh nak bagi best..

erm.. kire ok gak laa mende nih.. masam sikit dan bercoklat..
aku rasa, jenis strawberry tuh lg penting.. kalau strawberry tuh hampeh.. hampeh la jugak.. :D

surfaddict
August 15, 2006

uikh..aku tak fhm kaitan resipi ni ngan siti nurhaliza…tp bile point search engine..heheheh..aku dah faham

ramzwatcher
August 16, 2006

uish..cam best aje ;p

Nizam Ahamad
August 16, 2006

nih cuma ANGGAP jer..
mungkin betul mungkin salah.
menduga apa yang mungkin orang cari..

setelah saya survey.. keyword nih agak though.. so mmg susah nak dapat rank.. but.. apa salah mencuba.. aku suke exsperimen SEO nih.. :D
dalam seminggu nih mungkin tak dapat lagi.. give it 2 minggu. huhu

Nizam Ahamad
August 16, 2006

latest news.. KAH KAH KAH.. TENGOK! dah listed.. hasil carian nih.. Strawberry bersalut coklat!!!!
dalam keyword strawberry siti nurhaliza pun ada..
tak sampai seminggu pun pos nih..
menjadik… tapi tak meletup sangat kot.. hehe.. kita tunggu dan lihat..

Bitol
August 29, 2006

Hoho..dah try… memang sedap gile!

Masa convo aritu booth kitorg jual strawberry coklat dengan harga RM2.00. Laris bak!!! 2 kali naik Cameron Highlands.

Resepi yang kitorg gunakan, coklat murah campur ngan sedikit coklat cadbury, memang sedap kaw-kaw. Lebih 1000 batang terjual masa 3 hari pesta convo aritu. Kaye-kaye! :p

Nizam Ahamad
August 31, 2006

huh! dasat ko bitol! :D
mmg brilliant la ko. :D

CypherHackz
September 4, 2006

apsal tibe2 aku rasa “tiada rahsia” lagi adh resepi strawberi coklat nih? hek3.

apa la rasa nye ek if buah oren celup dalam coklat pulak? :p

efa
February 2, 2007

rasenye masam2 manis..

murni munira
May 4, 2007

confirm bez ke ni..sok2 klu i buat tak jd..sape yg patut i salahkan…muhahaha..tp i nak try ar gak kan..mn tau..pasni i bjaya tackle Dato’ @ Datuk x,y,z lak ke..huhuhu

tulip
May 22, 2007

ermm…cam best jak… ape kata kita try makan strawberry sambil makan cadbury? dalam mulut bukan saje besrsalut…malah sebati…(org malas je yg wat cam ginih)

apepun aku nak try wat resepi nih

puteri gunung ledang
May 23, 2007

ermmm..sedap kot ase tu..
best nye klu ada org yg sedia kn..
sb mls nk wat..heheheh

Advent
September 28, 2007

waw resep yang bagus.

Who Am I?

Huh! Nizam 'Mysticmind' Ahamad. Currently is a jobless person. T_T. A Web & Multimedia Designer freelancer and an Internet Entrepreneur. Web, WordPress, Design, Flash, Motion Graphic & PHP enthusiast. Founder & Owner of Pergh.com, Malaysia's premier artist & comics community. Experienced in web development since 2000. And many more.... [full profile here]

Catch me? :

Location : Klang - Shah Alam - K.Lipis
Working : Self Employed
Twitter : @mysticmind
Facebook : nizam.ahamad
YM! : mysticdreamworks
Gmail : nizam.ahamad
Maxis : 017-2516254

Will blog for money :D



Komen Terkini

  • Nizam Ahamad { Sangat betul tuan ahmad fani. Cuma mungkin macam saya citer.. dia try google, cari basic punya. Tapi tak ada. Kita yang dah main hari mmg rasa kachang jer. Tak caya? try buka software yang bukan bidang kita, ataupun bahasa pengaturcaraan yang kita bukan ahli misalnya kita lazim dengan msqyl dan php. tetiba nak kene belajar ASP.net, of course tgk kod dia kita dah blur, takde atau terlalu kurang persamaan. Kita google, cari basic.. but found none. Atau takde citer pasal asas. Boleh.. kita try and error cam biasa, tapi let say.. it took us about 2 month instead of 2 day. :D } – Jan 21, 12:14 PM
  • Ahmedfani { Part basic tu ialah tanda org tu nak belajar. So kalau dia tau basic, maknanya dia mmg ada keinginan yg tinggi utk belajar. Kalau basic pun nak tolong disuapkan, apa yg tinggal utk usahanya sendiri? } – Jan 21, 12:02 PM
  • Nizam Ahamad { Halif Saat : tuh la... Malay mudah tua :D Yang kekal muda cuma presiden dia je. hihi :D Maizul : Nih dah design lama. dah setahun dah. Tgh nak siapkan design baru utk 2013 skang nih. } – Jan 19, 6:09 PM
  • maizul { wow cantik design baru blog ni. } – Jan 19, 5:11 PM
  • Halif Saat { Mat saleh main bola sampai umur 40 ada yg smpai hampir 45.. Malaysia kuat pun 35.. sepluh tahun beza retired dgn diorang.. Aku juga percaya semua itu datang nya dari mind setting yang power :) } – Jan 19, 4:15 PM
  • Nizam Ahamad { hehe.. tuh buat kilas sebiji je hehe. } – Jan 19, 1:27 AM

Arkibs

Statistiks

Ada makhluk tuhan sedang merayau-rayau dalam web ini.