Streamyx lembab macam babi!.

Eh! Tak… bukan aku yang cakap… tapi ramai yang menyumpah-nyumpah macam tuh. Hatta ramai yang meletakkannya di status YM diorang! Sebenarnya aku pun nak letak kalu korang nak tau… Tapi aku memang tak suka nak ikut sangat orang lain… cukup la ngan aku terrrrrrrletak kat twitter aku time aku marah tadi.

Almaklumlah, dah sebulan lebih nih line teruk nih. Dah la pakej 1MB aku tak pernah langsung dah cecah 700mbps! Babi betul! Tahun lepas pun aku membelog tentang line lembab nih. Post dulu tuh tak la menyumpah camnih…  Apakah bulan Februari adalah bulan Streamyx jadi lembab? Sebab seingat aku dulu lembab masa bulan Februari nak masuk Mac 2008 gak?. Nih Feb – Mac 2009 pun nak jadi bende yang sama?

Terus terang lah, tak pernah rasa aman ngan Streamyx nih, pastuh kes bil silap tuh, aku ada check tapi ada rasa macam aku punya bil salah tuh macam tak deduct jer lagi. Still yang di caj extra tuh ada dalam akaun aku! Aku dah jadi makin sakit ati ngan Streamyx nih.

Terus terang la, kalau korang tak percaya, korang pegi google or yahoo. Taip la sebarang perkataan Streamyx ditambah dengan perkataan lain seperti bodoh, bangang, sial, sucks dan segala perkataan mencarut sekalipun, korang ‘tidak akan merasa terkejut’ kerana TERRRRRLALU BANYAK sumpahan yang dah dilakukan oleh ramai makhluk tuhan yang dah hilang sabar! Ape kejadahnya semua ini hah?!!!

Kejadahnya ialah, memang Streamyx nih *&*x^&%^$%, dah berjuta-juta orang sumpah pun tak pernah nak berubah dan maju!. Bukan setahun! dah bertahun2! … CEO dia samada puntung kayu, atau orang tak tau malu atau sebagainya atau pun aku tak tahu la.  Tak reti wat keje, bagi orang lain buat kerja!. Kalau Donald Trump nih… lama dah kata – You’re Fired! …. Ketua bertanggung jawab keatas semua pekerja2nya.

Kang orang-orang ‘pembangkang’ dan pengikut2 butanya kata kroni la ape la semua… korang juga yang kata orang lain tak pandai pikir. Tuhan dah bagi nikmat kerja besar, gaji besar, kreta besar, bini tak tau la besar ke tak, AMANAH TUH BESAR tuh dilupa plak. Hey! Kamon laa.. is that the best you can do hah?!!! Malas aku nak wat perbandingan line2 broadband negara2 ‘maju’ yang lain kat sini, korang rajin.. korang paste la.

Selain dari segala sumpahan seluruh rakyat malaysia pengguna Streamyx yang tetap cuba membayar bil setiap bulan, dah la time jadi bende2 camnih, website diorang haramjadah takde update bagitau APE KEJADAHNYA YANG SEDANG BERLAKU INI? At least ada la update bagi tau mende yang sedang berlaku nih! Takde la orang rasa bengang ditambah tertanya tanya!. Babi betul!

Dah tahun 2009, tinggal lagi 11 tahun lagi wawasan 2020. Apekejadahnya wawasan tuh kalau mangkuk2 dan ayun2 sibodoh semua masih tak berubah2!.  Bile orang marah, salahkan orang yang marah bukannya nak sedar yang diorang tuh teruk! Dan aku percaya… selain ‘orang tadi’ yang menyebutkan ‘Streamyx macam babi’ tuh, sebelumnya mesti ada lagi ramai yang dah sebut pun macam tuh!!!.. Termasuk la aku yang baru tadi terrrsebut! sebab aku marah lah bodoh! Sangat marah! Babi betul!…

Tapi terus terang… aku tak rasa kesian plak kat streamyx, tapi aku kesian kat babi tuh… ape pasal dia plak dikaitkan? Mengapa kalau marah kena ada perkataan babi? Apa dosa dia?

Ah! pegi mampus la!.

masalah-babi

*sekadar gambar hiasan.... Tak semua orang memahami kerjaya veterinar bukan? Aku suka awek dalam gambar diatas. Comel ape? Sesapa kenal, kim salam kat dia. Maksud aku awek tu la! Anyway... Babi haram dimakan, najis berat disentuh. Bukan haram disentuh!. Mengerti?.

*P1 wimax tak tau la ok ke tak lama2 nanti. tapi tempat aku xde lagi coverage. Kalau dah ada hari ni, kelmarin lagi aku dah order!

BTW, kalau korang pun marah, korang letak je la komen kat bawah nih.. komplen cukup2.. walaupun diorang bukan peduli sangat kat korang. Tapi at least aku tolong la kurangkan tekanan jiwa korang tuh. Dan kalau diorang baca pun, padan la muka dia… itu pun masih nak salahkan orang lagi? Ba…… btul!

41 thoughts on “Streamyx lembab macam babi!.

  1. jack_sparow

    Mula-mula saya ingat tempat saya je. rupa-rupenye serate malaysia.
    betul la bro, kat web dia pun takde bagitau pun. Last update diorang bulan januari je.

    Web yg host dalam malaysia ok je. Web luar negara yang masalah. boleh kata semua jadi lembab. Lembab sangat-sangat.

  2. Nizam Ahamad Post author

    Aaaa… tuh la pasal.. aku pun ingat sama la.. tmpt aku jer..
    sebab beberapa minggu sebelum tuh, line tmpt aku mmg down yang tak tau gak pesal.

    Rupanya 1 mesia kot.. Kabel line bawah laut putus lagi ke? Hehe.. macam xleh terima jer dah alasan tuh.. naik muak dengat.

    Google nasib baik ok, termasuk la gmail. Mungkins ebab diorang ada server area2 sini agaknya. Tapi yahoo macam ada problem slow gak.

    Yang lemah jugak ialah, Facebook.. sesetengah game online yang aku main tuh, tahap nangis nak load.

    Oh.. btw, banyak gak hasil traffic dari search engine melalui keywords Streamyx lembab (dan beberapa perkataan lagi) masuk kesini. Yaa! ia bermakna… ramai orang cari sebab nak tau..

    Ape ke halnya selembab ini!. :D

  3. botac_6

    ha’ah!!!

    btul lah tue……. aku pun dah naik angin, sumer ader la ngan streamyx nie. mcm2 problem dier. biler kiter wat report, kate kiter punye modem salah setting lar, komputer x support lar. aper?! ingat user nie bengap sgt ker?! tlg la beri alasan munasabah sket….. pernah skali cuber tanye dier punyer service center. tanya soalan yg aku dah tau jawapan, sajer nak tgk btul ker wat keje nie atau baca teks yg disediakan jer?! bagi jawapan yg bukan2……. x senonoh langsung. x pandai, ckp jer x pandai. org bleh ajarkan.

    dulu xder lar teruk sgt nak tgk website luar. org kate “ok lar”…. start dari minggu lepas, line ntah mcm aper?! kejap page error, kejap limited connection, kejap lagi x bleh connect. aper diorg nie benak sgt ker @ malas giler?! mkn gaji buter ker?!

    pasal kabel bwh tanah tue, mmg x bleh pkai dah. asyik2 putus jer?! kabel aper diorg letak kat dlm air tue?! xkan kene curi kot?! hehehe!!!

    kpd yg berkaitan, silalah renung2kan diri anda (muhasabah diri). pikir balik, btul ker perkhidmatan mcm nie nak bagi kat pengguna?! service lembab tapi duit nak cepat!!! tada guner punyer org……..

    p/s: yg bleh sabar, sabar jer lah….. yg x leh, lps jer kat sini…… :-D

  4. botac_6

    hah!

    ari nie pun samer gak…… lembab btul…… siput babi pun lagi laju….. :-D

    nak user bayar extra charge lagi ker?! x cukup2 lagi mkn duit org?! sakit btul ati nie……….

  5. botac_6

    kat dalam negara ok, cumer ader sangkut2 sket2 skit…. x kesah sgt. yg luar negara nie, asyik page error, pastu page loading sangkut2. nak download lagi lar hampeh!!!

  6. jack_sparow

    tak stabil lagi la, ada time elok, elok. Masa hampeh sama la cam tajuk pos ni. Yang aku peliknya, time kita lambat bayar atau tangguh sikit bayar, cepat je dia potong. Dah la time nak sambung balik kene caj RM10. Masa jadi camni takde pulak diorang bagi rebate ! patut-patut tolak la sebab kesalahan diorang kan.

  7. Darkz05

    salam bro. haku pun tak puas hati gak pasal streamyx. skang ni nak akses web luar negara saja yang prob & lembab. mari kita melafazkan cogankata : [let's have fun with "wtf streamyx"~] haha :lol:

  8. Jack Sparrow

    Hah??? Lembab??? CEO dan PEKERJE PEKERJE BABI TERENCAT AKAL yang urus streamyx babiband nih, ape tak slownyer, kan CEO bODO???

  9. jack_sparrow

    heii! ape pakai nickname macam aku nih?

    Hari ni macam dah ok. Tapi ada masa macam lembab gak.

  10. Jem Harmonic

    Salam bro… Prtama skali aku da tk larat nak ngata kt screamyx ni. Sakit ati sangat22x22. Aku pakai pakage 1MB. Tp bila test speed, paling tinggi skali aku dapat 350mbps.. Ia berlaku semenjak aku mula2 langgan screamyx sampai la ke hari ini dan dijangka akan berlarutan hingga 50tahun akan datang… Ada sesiapa yg bleh tolong aku???? Aku da puas tel 100 dan malas da nk dengar alasan yg sama (masalah kabel). What can i do bro????

  11. ScreamyX

    Aku rasa masalah streamyx slow ni, because dia banyak buang kaki dan tangan dia punya geng untuk mengurangkan kos dia orang dan menguntungkan dia orang atas.Jadi,x cukup kaki dan tangan untuk menyattle line di sesetengah kawasan..Perkara ini mesti dibawa ke parliman untuk diselesaikan.Aku punya cadangan, streamyx perlu ada persaingan…..

  12. jack_sparrow

    Ko biar betul Jem Harmonic… 350MBPS? Wow! Amarika pun tak laju macam tu! Hahahaha, salah tulis ke?

    Saya pun sama, sejak awal dulu pakej 1MB, dapat dalam 500kbps je. Slowmyx la… Letih juga dah menyumpah.. semua binatang keluar.

    Tapi takdak pilihan lain dah kat tempat aku ni.

  13. aem

    hmm… mmg aku kurang tekejut tgk kemarahan pengguna streamyx kat atas nie tapi agak tekejut dgn or yg lebih marah dr aku. aku phm, sesetengah org, internet is a life. ibarat perokok x dpt rokok. jadi hangin satu badan. ibarat pemakan x dpt makanan!!!

    oleh kerana aku hangin cam korang so aku google “streamyx lembab’ maka jumpa lah luahan anda semua. Aku pny pakej 1mbps. Last week rate 5++kbps. Minggu nie 3++kbps. Aku x paham lh, Telekom ni dah la company otai kat Malaysia. Xde duit kerr nk improve itu ini??? Mana pegi duit pengguna byr Telekom seluruh Malaysia??

  14. ardiles

    mmg lembab. taiping lembab. satu malaysia pun slow. toya. kawan aku area asam kumbang pun kata slow.

  15. pa'an

    MMG KEPALA BUTOH PUNYA STREAMYX. SIAL HARAM JADAH. PUKIMAK ANJING DIA LA! AKU NAK DOWNLOAD TAPI LINE LEMBAB MCM KEPALA PUKI MAK DIA! HADUIIIIIII!!!!! AKU TAK SUKA NAK MEMAKI. TAPI KALO AKU DAH MAKI MMG TAK IGT DUNIA. KALAU AKU CKP BERBUIH PON KRONI2 SIAL STREAMYX NI BUKAN NYER AMIK KISAH. AKU CALL 100 CAKAP STREAMYX LEMBAB. DIA LEH SOUND BALIK CAKAP MAYBE KAWASAN AKU NI KAWASAN KAMPUNG! KAMPUNG KEPALA LUTUT NENEK DIA. AKU DUDUK KAT TGH2 BANDAR JB NI DAH LINE MCM PUKI, KALO YG DUK KAT KG NTAH PE LAGI. SIAL LA STREAMYX NI. AKU DOA HARAP ADA LA COMPANY LAIN YG BOLEH TAKE OVER STREAMYX NI. SUMPAH MCM SIAL. 40 KALI AKU CAKAP SIAL MMG SIAL LA JADINYA STREAMYX NI. AKU PAKAI PAKEJ 1MB TAPI SLOW MCM PAKAI DIAL-UP. NTAH2 DIAL-UP LAGI LAJU AGAKNYA. DUIT AKU DIORANG NAK SEBAT TIAP2 BULAN. TAPI SERVIS SUMPAH MMG TAHAP CELAKA. KALO SKALI SKALA TAKPELA. KALO DAH BERKALI2 TU MAKNANYA MMG MAKAN RASUAH NGAN GAJI BUTA LA KRONI2 STREAMYX NI. KEPADA SIALAN2 STREAMYX YG DGR LUAHAN KAMI KAT SINI, TOLONGLA PROVIDE SERVIS YG EXCELLENT. KANG KALO AKU CAKAP KORANG SIAL KORANG MARAH LAK. TAPI MMG KORANG SIAL LA. SUMPAH TAK TIPU. KORANG MMG SIAL. MAKAN GAJI BUTA. PASTU BAGI ANAK KORANG MAKAN NGAN GAJI TU. MAKA TERHASIL LAH SEORANG ANAK YG MUSIBAT MCM PRANGAI KORANG JGK. AKU DUK MALAYSIA NI AKU RASA AKU DIKELILINGI OLEH MANUSIA2 YG TAK TAU BUAT KEJE DAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN JER. KEPADA TELEKOM MALAYSIA, TERIMA KASIH SBB BERIKAN KAMI SERVIS MCM SAMPAH. SEKIAN, HARAP MAKLUM.

  16. jamrud

    MMG STREAMYX MCM POKEMAK DEA!!! LEMBAB SIAL!!!
    SKRG XBLEH PAKAI INTERNET PAGI2 NI.. NAK KENA TUNGGU TENGAH
    MALAM BEB BARU LAJU! TAPI ITU KAN ORG NAK TIDO DAH!
    BENGGAP BETUL LAH STEAMYX NE.. TAPI KALO AKU PAKAI WIRELESS LAJU PLAK?!
    APAKAH KEJADAH INI???

  17. tiger

    ya..streamyx memang teruk di dunia…cuba pakai P1 wimax paling baik daripada streamyx…saya sudah cancel streamyx…pakai P1 wimax 1.2MB paling laju seganda daripada streamyx 1MB..Harga sama.

  18. jack_sparow

    Aku pun tunggu p1 wimax sampai tempat aku, mesti aku daftar dan kansel streamyx. kalau pun p1 wimax teruk kemudian nanti, aku tak kisah. dah bosan gak ah ngan menatang streamyx nih. tak pernah laju!.

  19. botac_6

    aku pun setuju gak. tunggu sampai kat sini, aku trus cancel streamyx.

    asyik disconnect jer. naik angin satu badan dah nie…… ntah aper yg diorg wat smpi jadi camni…..

    mmg x bleh pakai punyer service!!!

  20. saffa

    nak luahkan perasaan gak!!!!!!!!!
    FFIIIIIIIIIIISSSSSHHHHHHH giler ok SIPUTMYX ni. FISH. FISH FISH giler nak mampus! FISH!

    Boleh percaya ker p1myx ni? betul ker laju eyk?

  21. dewa_durjana

    pundek anjing betul streamyx ni!! makin lama makin lembab! x de perubahan langsung.. dah bertahun-tahun dah aku pakai streamyx ni, mula-mula tu okay gak tp lama-lama makin lembab dan lembab dan lembab dan lembab. ape diaorg nyer CEO ni bodoh sangat ke ataupun memang suka kena maki tak buat sebarang tindakan untuk mempertingkatkan mutu servis diaorg? wei CEO streamyx yang kayu dan bodoh aku rasa hidup korang penuh ngan maki hamun orang! walaupun korang buat2 x tau ataupun tak nak ambik tau aku harap suatu hari nanti korang akan telungkup biar korang sedar. aku bukan nak mendoakan keburukan atas orang tapi biar diaorang sedar tak elok aniaya orang. bodoh, bahlolll, kelabu asapppp!!!!

  22. bob

    Aku dah rugi banyak akibat streamyx ni..buat hal time kritikal pulak tu..bila kommplen, mcm biasalah, encik cuba direct connect..itu ini itu ini..poodahhhh! aku rugi siapa mau bayar? cuba bayangkan kalau mai forex tetiba streamyx ni mcm labi labi?

  23. shahdan

    ni la jadinya kalau satu company jer yg monopoli bisnes camni.takda saingan jadi diorang pun takpayahlah susah2 buat keje.kerajaan beria suruh rakyat celik it tapi taknak tengok pun masaalah yang berlaku dalam penyedia service ni tmnet streamyx babi.

  24. saja nak nyampuk

    Tu le.. Aku Dulu Selalu Tipon 100. Sampai Nama Aku Pun Diorang Dah Ada Detail Tak Tanya banyak dah.. Sekarang Aku Tukar Pakai P1 . Lagi Puas Ati Pakai… Tapi Tu La Masalah P1 ni.. Bila ada Upgrade Je Down Gegila Punya…adoi bila la nak sampai satu malaysia tak la selalu sangat upgrade and tak la selalu down… tapi speed tip top dalam dan luar negara

  25. Grrrrr

    Elo bro (saja nak nyampuk)…. aku rase bukan nko je diorang dah kenal… bile aku call je 100—>streamyx Customer service, diorang detect no phone umah aku terus diorang kenal aku, dgn no report sekali…. aku bukan setakat dah maki tapi, aku siap sumpah, kasi santau dan mcm2 lagi aku cube buat utk kene kan diorang(yg bertgjwb memperlekeh kan kite). Pandai diorang manipulasi buat polisi “Fair usage Policy”( http://www.streamyx.com.my/customer_care/customer_care.php?id=customer_care_fair_usage_policy ). Padahal memang sever diorang tu lembap,tak dapat nak tampung pengguna, dakwa pulak pengguna pakai P2P. tapi bagi aku la, kite pakai P2P ke download/upload banyak ke… terpulang la.. kite dah bayar utk service yg kite mau (1Mbps for rm118 misalnye) kite buat la ape kite suka. kalau diorang(TM Bongok)tak nak org guna P2P, Block je atau Trotter Down je P2P service (seperti yg d lakukan sesetengah ISP luar negara), jgn pulak seluruh line jd jam/slow/disconnected. Yang pelik die masa promotion kat PWTC around Feb 2007; ade ke promoter TM streamyx siap cakap “Abang subscribe la streamyx bang… pakai 1M cukup..download laju… boleh download movie… tengok ‘amoi xx’ pun laju….” BANGANG PUNYA PROMOTER TM!!!! Bile dah register… banyak pulak cengkadak…. tunggu 1 minggu la utk activate…. pas tunggu lagi 1 minggu contractor mau datang..bila dah siap pasang, dail—> fuh laju gila, loading yahoo dlm 1/10 kelip mata(0.02 saat mcm Gaban) tapi 1 jam lepas tu… contractor pon dah blah…. mula lembab mcm siput ngentot! bila complain…. diorang hantar lagi contractor… kene baya pulak RM80… kononnya dah ok…. 2-3 hari lepas tu jd lagi lembap! lebih lembap dari siput babi bertukar jadi babi!. Sekarang alasan diorang pula laman web dari US dan Hong Kong lembap sebab penyelenggaraan… Pantat la, aku buka laman CAB Int. UK pon lembab… BODOH punya TM, HELL to those who behind this crap. Lintah Darat! Manipulator!!! BANGSAT!!!!!

  26. Grrrrr

    Ni nak sambung lagi ni…saje… Dengar2 member yg pakai P1Wimax ok juge, tapi itu la… limited usage utk pengguna sederhana/rumah. ade pakej unlimited tapi mahal (1.2Mbps = RM 159.00). utk keterangan lanjut layari http://www.p1.com.my/wimax/packages_ref.aspx

    Modem starter pon mahal tapi sekarang ade promotion rm119 je atau rm20 setiap bulan utk setahun.

  27. SanzO

    aku dengan segala hotmatnya ingin mengucapkan Selamat menyambut kebabian streamyx (sambil menghambar2 modem streamyx….rosak apa susah beli baru sial betul )

  28. Nadhirah

    sial, bangang, bahlol, pukimak, cibai, lancau punya snailmyx/siputmyx/slowmyx!!! pegi mampos jahanam engko!!! anak haku nk buat assignment bapak lembab slow dia punye connection!!!! AKU CALL 100 CAKAP STREAMYX LEMBAB. DIA LEH SOUND BALIK CAKAP MAYBE KAWASAN AKU NI KAWASAN KAMPUNG! KAMPUNG KEPALA LUTUT NENEK DIA. AKU DUDUK KAT TGH2 BANDAR KL NI DAH LINE MCM PUKI, KALO YG DUK KAT KG NTAH PE LAGI. SIAL LA STREAMYX NI. haku pakai pakej 1Mb pun bleh dapat 125Kb/s. itu dah lebih kurang 10% speed dia tu. Lancau, pukimak, aku sumpah kroni2 ngko takkan hidup aman dgn duit yg ngko bagi makan drpd duit kitorg bayar. Celaka, babi, toyol, sialan, mampus engko!!!!! aku dah x thn lg dah!!! AKU DUK MALAYSIA NI AKU RASA AKU DIKELILINGI OLEH MANUSIA2 YG TAK TAU BUAT KEJE DAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN JER. KEPADA TELEKOM MALAYSIA, TERIMA KASIH SBB BERIKAN KAMI SERVIS MCM SAMPAH. kpd amir hazim yg duduk tmn bersatu di rawang, tingkatan 3 skola SEMEKAR aku sumpah ngko celaka, babi, bangang, toyol, setan, muka cam taik anjing…. ngko takkan pernah hidup aman kat dunia ni melainkan aku dah maafkan ksalahan ngko. muka cam cina pundek, tak malu ke hah? terima kasih byk2 sbb panggil aku l****u, bukan ako sorang je, ramai lg dah bosan ngan ko punye prangai, kami satu sekolah igt ko ni dah jadi baik dah, rupenye ngko 1000 kali lg teruk dr sbelum ni!!! jgn mimpilah muka cina celup tu buat ko jd hensem. kalo hati ngko pukimak nak mampus, nauzubillah!!! aku mewakili satu sekolah sinaran budi dan kelas 2 KRK & KAA (2009) supaya harap ngko berambus dari sekolah ni!!!!!!! jgn ko jejakkan kaki ngko dlm skolah ni lg!!

    p/s: tengok2 skit adik pompuan ngko tu. jgn suke jaga tepi kain
    orang lain!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  29. stongkol

    memang macam 2 la diorang kalu call salahkan pengguna. aku test aku punyer speed kat speedtest dan tm sendiri dapat gile2. 1.5meps, tapi slow nak mampus…..kalu talipon pun sekejap aje. pas talipon laju la, lepas 2 ‘kura2′ balik

  30. dhell

    streamyx jangan cuba menipu!!!!!! please dun let us to be like this… bg la peluang rakyat malaysia merasai internet yang ckup laju..
    p1 wimax memang laju giler xtau nk ckp cmne, bkk youtube xpyh nk tnggu. trus tgk je cam da save kt dlm comp…
    klu tgk gna streamyx da tdo bgn balek pn xabis2 lg. npe server streamyx slalu ade mslh? dgr citer ade cabel kt luar trputus? pg btulknla.. org byar utk korang bg servis terbaik..
    ni cam wat xtyau je xkluar media cetak mane2 pn…….

  31. nikfaisa

    Aku Stuju sgt la, mcm babi betul streamyx, bengang aku!! , budget nak mampos, buat apa pakai broadband kalo p2p mcm sial, bengong!! f**king betul tm!! hehe, sori kengkwan, sja nk melepas geram kat streamyx ~

  32. Nadhirah

    sial, bangang, bahlol, pukimak, cibai, lancau punya snailmyx/siputmyx/slowmyx!!! pegi mampos jahanam engko!!! anak haku nk buat assignment bapak lembab slow dia punye connection!!!! AKU CALL 100 CAKAP STREAMYX LEMBAB. DIA LEH SOUND BALIK CAKAP MAYBE KAWASAN AKU NI KAWASAN KAMPUNG! KAMPUNG KEPALA LUTUT NENEK DIA. AKU DUDUK KAT TGH2 BANDAR KL NI DAH LINE MCM PUKI, KALO YG DUK KAT KG NTAH PE LAGI. SIAL LA STREAMYX NI. haku pakai pakej 1Mb pun bleh dapat 125Kb/s. itu dah lebih kurang 10% speed dia tu. Lancau, pukimak, aku sumpah kroni2 ngko takkan hidup aman dgn duit yg ngko bagi makan drpd duit kitorg bayar. Celaka, babi, toyol, sialan, mampus engko!!!!! aku dah x thn lg dah!!! AKU DUK MALAYSIA NI AKU RASA AKU DIKELILINGI OLEH MANUSIA2 YG TAK TAU BUAT KEJE DAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN JER. KEPADA TELEKOM MALAYSIA, TERIMA KASIH SBB BERIKAN KAMI SERVIS MCM SAMPAH.

  33. TIGER

    STREAMYX BETUL SEPERTI KURA2.JANGAN PAKAI BABI STREAMYX…KAWAN SAYA PAKAI STREAMYX 2MBPS-HANYA RM188+26=RM214…U TENGOK SIAPA MAHAL-P1 ATAU STREAMYX??..JANGAN PAKAI STREAMYX COMBO 2MBPS HANYA RM140..TAPI BANYAK LAMBAT DAN TAK SAMPAI 2MBPS..KENA TIPU…SAYA SUDAH UPDATES HOME P1 WIMAX 2.4MBPS HANYA RM199-CONTRACT 2TAHUN-FREE MODEM…SEBULAN DOWNLOAD 40GB PUN O.K LAH…UNTUK OFFICE P1 WIMAX 1.2MBPS HANYA RM159-UNLIMITED USAGE…. SAYA SUDAH PAKAI 3MINGGU TIDAK PERNAH PUTUS DAN TIDAK PERNAH TUTUP PC—- SAYA TAK SOKONG TM,STREAMYX DAN CELCOM..KERANA MAKAN WANG ORANG DAN KERAJAAN..TM CAKAP UNTUNG LAGI NAK HARGA BIL BULANAN-STREAMYX UNTUNG GEMBIRA LAGI LAMBAT SEPERTI BABI-CELCOM BOARDBAND CAKAP BANYAK LAJU LAGI PUN SLOW TERUK. BETUL MALU !!!

  34. TIGER

    STREAMYX BETUL SEPERTI KURA2.JANGAN PAKAI BABI STREAMYX…KAWAN SAYA PAKAI STREAMYX 2MBPS-HANYA RM188+26=RM214…U TENGOK SIAPA MAHAL-P1 ATAU STREAMYX??..JANGAN PAKAI STREAMYX COMBO 2MBPS HANYA RM140..TAPI BANYAK LAMBAT DAN TAK SAMPAI 1MBPS..KENA TIPU…SAYA SUDAH UPDATES HOME P1 WIMAX 2.4MBPS HANYA RM199-CONTRACT 2TAHUN-FREE MODEM…SEBULAN DOWNLOAD 40GB PUN O.K LAH…UNTUK OFFICE P1 WIMAX 1.2MBPS HANYA RM159-UNLIMITED USAGE…. SAYA SUDAH PAKAI HOME P1 3MINGGU TIDAK PERNAH PUTUS DAN TIDAK PERNAH TUTUP PC DAN SELAJU SEGANDA DARIPADA STREAMYX 2MB TU…TRUE! SAYA TAK SOKONG TM,STREAMYX DAN CELCOM..KERANA MAKAN WANG ORANG DAN KERAJAAN..TM CAKAP UNTUNG LAGI NAIK HARGA BIL BULANAN-STREAMYX UNTUNG GEMBIRA LAGI LAMBAT SEPERTI BABI-CELCOM BOARDBAND CAKAP BANYAK LAJU LAGI PUN SLOW TERUK. BETUL MALU !!!

  35. TIGER

    BN VS PEMBANGKANG….BN IALAH STREAMYX LAWAN PEMBANGKANG IALAH P1 WIMAX-SIAPA PALING LAJU ?…ANSWER…!!! BN TAKUT KALAH..TIDAK TANDING DI PENANG..HA HA HA..P1 WIMAX PALING LAJU INTERNET…SUDAH BANYAK MAJU DARIPADA STREAMYX…LAGI SATU BERITA BARU— YTL COMPANY KERJASAMA DENGAN SAMSUNG NAK MAJUKAN WIMAX SELURUH SEMENJUNG MALAYSIA AKAN DATANG!!! TRUE !!!DON’T WORRY!!! STREAMYX BOLEH BALIK RUMAH TANAM JAGUNG…HA HA HA HA….MALU LAGI.

Comments are closed.