Majalah Rasa

List of contents with tag above.

Balik Kuala Lipis kejap lagi. Cuti 3 hari.

Kerja hari ini agak sibuk, sebab aku kene setelkan keje2 sebelum cuti. Tadik menyiapkan print ads untuk internal ads beberapa majalah. Promote website dept. aku dalam beberapa majalah syarikat .

Ada 6 ads. Majalah Nona, Seri Dewi Keluarga, Pengantin, Nur, Rasa dan Pa & Ma. Print ads web company yang jual online benda2 bercetak iaitu : www.uprint.com.my .  Aiseh, aku tak ada copy jpg plak nak buh sini. Aku bubuh later2.

Semalam ads utk sinarharian paper dah kuar, half page. Same design, tweaking, change color dan resize je untuk magazine, ada sikit2 tukar teks gitu. Nanti round seterusnya baru wat new design lah. Kalu setiap magazine nak wat design baru, matilah susah. Mana sempat hehe. Turut menyiapkan 1 bisness card member. Dah diambil dan dibayar pun, bleh la untung 10-20 inggit. Jadilah. :D

Petang ini nasib baik tidak hujan lebat seperti semalam, semalam I call you, you tak answer aku balik memula tak hujan, sampai sekerat jalan, tuh dia, putih hujan turun punya lebat. Mmg kuyup la.. abis kasut2 baju semua basah. Malas dah nak berenti2 stop kat bas stand, redah jer, sampai umah mandi.

Hari ini cuaca ok, aku pun pi amik kete kat bengkel, baru tukar clutch baru dan ada beberapa mende lain lagi direpair. Habis kira2 RM500. Kire murah la tuh dengan power otai abang Zaidi. Zaifa motorspot. Pomen segala jenis kereta dan pakar volvo dan pakar gearbox.  Ini pun rege kawan2 agaknya, kalu orang lain, mungkin lebih sikit tapi still murah berganda2 dari orang lain. :D Bikinannya tip top. So aku takleh me-rem kete aku lebih2. Mau kasi itu clutch ‘masak’ dulu kata orang. Jadi kejap lagi nak balik lipis, aku kene slow2 ah, takleh sampai 180 cam biasa. Hahaha.. Nampaknya lebih 3 jam la baru sampai Lipis.

Kemudian pegi beli 2 tiket ke Perlis utk adik aku nak balik sana nanti. Tiket habis! Kecuali ada Ahad, 10 pagi. Nampaknya plan aku lari la sket nih, ingat nak rileks2 kat kampung dulu hari Ahad pagi tuh, baru balik ptg, diorang balik bas malam. Takper la… musim cuti semester semua, mesti la tiket sold out. Patut2 beli 2 3 hari dulu lagi baru betul.

Ah.. balik lipis, sebenarnya aku tak lalu pun bandar lipis tuh. Ikut sinun pun jauh. Aku cuma lalu jalan Shah Alam – Bentong – Raub – masuk Sg. Koyan – sampai la rumah aku. Balik nih untuk wat kenduri tahlil arwah ayahanda tersayang, 100 hari pergi menemui Allah penciptanya. Sebenarnya jatuh hari isnin, tapi sebab semua dah ada, cuti pun nak abis, percepatkan sikit hari saja lah.

Alfatihah untuk arwah ayah, Ahamad bin De.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Who Am I?

Huh! Nizam 'Mysticmind' Ahamad. Currently is a jobless person. T_T. A Web & Multimedia Designer freelancer and an Internet Entrepreneur. Web, WordPress, Design, Flash, Motion Graphic & PHP enthusiast. Founder & Owner of Pergh.com, Malaysia's premier artist & comics community. Experienced in web development since 2000. And many more.... [full profile here]

Catch me? :

Location : Klang - Shah Alam - K.Lipis
Working : Self Employed
Twitter : @mysticmind
Facebook : nizam.ahamad
YM! : mysticdreamworks
Gmail : nizam.ahamad
Maxis : 017-2516254

Will blog for money :D



Komen Terkini

  • Michelle { Mark Barron The networking beetewn sessions has been great, and the presenters have made every session a great learning experience! The home office staff has a servant's heart, and it shows! Looking forward to the rest of the day, but feel bittersweet about this ending so soon! Definitely will go back to the Jeff Miller Branch in Springfield MO ready to maximize my position as an AUM!!!!! Great, great training and interaction! Thanks Liberty National! } – Mar 12, 4:12 AM
  • Dheeraj { Carol_C - Oh my, this picture is snehtmiog else. Shows your comical and yet witty side Carlos. Very nice. Cant wait to see more from you. Will stay tuned for sure. Good luck! } – Mar 11, 10:14 PM
  • Nizam Ahamad { Sangat betul tuan ahmad fani. Cuma mungkin macam saya citer.. dia try google, cari basic punya. Tapi tak ada. Kita yang dah main hari mmg rasa kachang jer. Tak caya? try buka software yang bukan bidang kita, ataupun bahasa pengaturcaraan yang kita bukan ahli misalnya kita lazim dengan msqyl dan php. tetiba nak kene belajar ASP.net, of course tgk kod dia kita dah blur, takde atau terlalu kurang persamaan. Kita google, cari basic.. but found none. Atau takde citer pasal asas. Boleh.. kita try and error cam biasa, tapi let say.. it took us about 2 month instead of 2 day. :D } – Jan 21, 12:14 PM
  • Ahmedfani { Part basic tu ialah tanda org tu nak belajar. So kalau dia tau basic, maknanya dia mmg ada keinginan yg tinggi utk belajar. Kalau basic pun nak tolong disuapkan, apa yg tinggal utk usahanya sendiri? } – Jan 21, 12:02 PM
  • Nizam Ahamad { Halif Saat : tuh la... Malay mudah tua :D Yang kekal muda cuma presiden dia je. hihi :D Maizul : Nih dah design lama. dah setahun dah. Tgh nak siapkan design baru utk 2013 skang nih. } – Jan 19, 6:09 PM
  • maizul { wow cantik design baru blog ni. } – Jan 19, 5:11 PM

Arkibs

Statistiks

Ada makhluk tuhan sedang merayau-rayau dalam web ini.